Ministar Helez u posjetu primio zamjenika komandanta NATO Štaba Sarajevo

6
Radiosarajevo.ba
Ministar Helez u posjetu primio zamjenika komandanta NATO Štaba Sarajevo

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez primio je u posjetu 30. jula 2024. godine zamjenika komandanta NATO Štaba Sarajevo, brigadira Bahrija Yildiza.

Ministar Helez se zahvalio brigadiru Yildizu na posjeti, ali i NATO Štabu Sarajevo na svemo što čine za MO i OS BiH.

"Prisustvo NATO Štaba Sarajevo daje sigurnost BiH i građanima. Također, mnogo nam znači podrška kada je u pitanju razvoj OS BiH. Mi imamo dva strateška cilja kada je u pitanju naš zemlja, a to su članstvo u EU i NATO savez", kazao je Helez.

Dirljiv gest u Sarajevu: Malena ekipa prodajom limunade prikupila 1.406 KM i donirali za dječicu G.

Ministar Helez i brigadir Yildiz razgovarali su i o aktivnostima koje su realizovane tokom prošle godine, ali i onima koje su u realizaciji. Ministar je upoznao zamjenika komandanta NATO Štaba Sarajevo o zadacima koje naša zemlja treba ispuniti kao pregovarač na putu u EU, usvajanju budžeta i povećanju, novim uniformama, Planu modernizacije OS BiH 2017. - 2027.", nabavci radara i brojnim drugim temama.

Brigadit Yildiz zahvalio se na važnim informacijama koje je dobio od ministra odbrane BiH, rekavši da je napredak u MO i OS BiH vidljiv.

Helez: Informisao sam komandanta NATO štaba o događajima koji su rezultat 'svesrpskog sabora'

"Primjetno je da ste dosta uradili kada je u pitanju prijem novih kandidata u OS BiH i modernizacija. Članstvo u NATO i EU je mehanizam koji može poboljšati budućnost BiH", zaključio je Yildiz, naglasivši da NATO podržava taj put i da neće dozvoliti sigurnosne probleme u BiH.

Zamjenik komandanta NATO Štaba Sarajevo pohvalio je i angažman pripadnika i helikoptera OS BiH pri gašenj požara u našoj zemlji, kazavši da su brzom reakcijom pokazali da su spremni i sposobni odgovoriti na najteže zahtjeve.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak