Ministar Admir Katica komentirao bahatu vožnju influenserice. Evo koliko je kažnjena

12
Radiosarajevo.ba
Ministar Admir Katica komentirao bahatu vožnju influenserice. Evo koliko je kažnjena

Povodom slučaja A. H. (Adna Helić, op.a.) za koju je utvrđeno da je kroz naseljeno područje upravljala vozilom neprilagođenom brzinom, a što je zabilježeno i snimkom objavljenim na društvenim mrežama, ministar MUP-a KS Admir Katica, uputio je reakciju:

Njegovu reakciju objavljujemo u cijelosti:

"Najoštrije osuđujem svako nedozvoljeno ponašanje u saobraćaju, posebno imajući u vidu teške i neprežaljene gubitke života kojima smo svjedočili ne tako davno na našim ulicama. Želim istaći da je u slučaju A. H. koji je danas uznemirio javnost policija odmah reagovala, ispitala i utvrdila odgovornost, te je protiv prekršioca izrečena zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od 60 dana i izdat prekršajni nalog u iznosu od 400 KM.

Sudija spasio Tysona Furyja! Pogledajte kako je spriječen jedan od najvećih nokauta u boksu

MUP Kantona Sarajevo intenzivno primjenjuje smjernice o poboljšanju sigurnosti u saobraćaju koje uključuju i pojačane preventivne i represivne mjere, povećan broj policijskih službenika na terenu, kao i pojačan rad Jedinice interventne policije i jedinice za bezbjednost saobraćaja.

U ovoj godini obezbijedili smo i dodatnih 1,5 miliona maraka u budžetu za nabavku novih radarskih sistema kojima ćemo povećati sigurnost u saobraćaju i proširiti sistem stacionarnih i mobilnih radarskih uređaja na cestama u Kantonu Sarajevo. Na taj način ćemo efikasnije suzbijati i sankcionisati prekršaje u saobraćaju", navodi se u izjavi ministara MUP-a KS Admira Katice.

Da li influensericu čeka velika kazna zbog bahate vožnje? Evo šta kažu iz MUP-a KS

Podsjetimo, influenserica iz Sarajeva Adna Helić svoju bahatu vožnju snimala je za svoj Instagram Story.

Ona je javno objavljivala bahatu vožnju po cijelom gradu na svom Instagram Storyju, i to u više navrata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak