Midhat Čaušević prozvao Konakovića: 'Da mu je stalo do NATO puta, tražio bi...'

6
Radiosarajevo.ba
Midhat Čaušević prozvao Konakovića: 'Da mu je stalo do NATO puta, tražio bi...'

Midhat Čaušević, zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, oglasio se na Facebooku gdje je objavio da je ministru vanjskih poslova BiH Elmedinu Konakoviću stalo do NATO puta, tražio bi u Bakincima da se usvoji Program reformi. 

"Aktuelna vladajuća koalicija dočekala je zvaničnike NATO-a, kojima nisu bili su stanju pokazati barem jedan papir koji se odnosi na NATO put Bosne i Hercegovine, a koji su oni usvojili u više od godinu dana od kada su zasjeli u ministarske fotelje.

Za razliku od prošlog mandata, kada vlast nije formirana dok Milorad Dodik nije pristao da BiH pošalje Program reformi kao obavezu iz Akcionog plana za članstvo (MAP) i u okviru kojeg je taj dokument redovno dostavljan u sjedište NATO-a, koalicija Trojka-SNSD-HDZ ne da nije poslala Program reformi za prošlu godinu nego nisu napisali ni slovo tog dokumenta.

Zoran Pusić: Nasilnici su protumačili da je došlo "njihovih pet minuta", Hrvatska se vraća u 90-e

Da će NATO put Bosne i Hercegovine biti potpuno zapostavljen u ovom mandatu, bilo je jasno već na osnovu potpisanog koalicionog sporazuma u kojem taj integracijski proces nije ni spomenut.

Poražavajuća je činjenica da se od strateškog vanjskopolitičkog cilja BiH odustalo samo zbog nekoliko ministarskih fotelja, kabineta, vozača i ostalih pratećih privilegija koje su čelnicima Trojke očigledno mnogo važnije od interesa države", napisao je Midhat Čaušević na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak