Meteorolozi objavili prognozu do kraja maja: Bit će grmljavine, pljuskova, ali i sunčanih dana

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do kraja maja: Bit će grmljavine, pljuskova, ali i sunčanih dana

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas, 13. maja, srednjoročnu prognozu za period od naredne dvije sedmice, do 27. maja ove godine.

Kako ističu, od utorka na prostoru Bosne i Hercegovine počinje novo razdoblje sa promjenjivim vremenskim prilikama, koje će potrajati do kraja radne sedmice. Vrijeme će karakterisati naoblačenje i kiša, ponegdje i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom.

Tokom ovog perioda svakodnevno možemo očekivati padavine, koje bi u utorak i srijedu mogle biti i cjelodnevne. Pri tome, naročito u Hercegovini i u Krajini velika je vjerovatnoća i za izraženije lokalne pljuskove i grmljavinu.

Gori kuća u Sarajevu: Vatrogasci se više od sat bore sa vatrenom stihijom

Od četvrtka (16. maja) svakodnevno će gotovo posvuda biti i sunčanih sati. U subotu i nedjelju stabilno i pretežno sunčano. Minimalne temperature zraka od nedjelje varirat će između 7°C i 12°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 15°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 15°C i 20°C, na jugu zemlje do 22°C.

U periodu od 20. do 27. maja nakon kraćeg stabilnog perioda prema raspoloživim sinoptičkim materijalima ponovo slijedi period nestabilnog vremena, praćen kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura uglavnom između 9°C i 13°C u Bosni, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 18°C do 23°C, u Hercegovini do 25°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak