Meteorolozi najavili novu promjenu vremena: Stiže naoblačenje, evo u kojim dijelovima BiH

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili novu promjenu vremena: Stiže naoblačenje, evo u kojim dijelovima BiH
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša / Sarajevo

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak ujutro, 13. maja, bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Nešto više oblaka registrovano je u Krajini i ponegdje u centralnoj Bosni.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica i Sokolac 4 stepena, Bugojno, Ivan Sedlo, Široki Brijeg i Srebrenica 8, Sarajevo 9, Bijeljina, Doboj, Drvar i Zvornik 11, Banja Luka, Livno, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 12, Bihać 13, Trebinje 14, Gradačac 15, Mostar 16, Neum 17 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom u drugoj polovini dana. Padavine se prvo očekuju na području Krajine, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne i u Hercegovini, a u noći na utorak na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni.

Noć za pamćenje: Legendarni Darko Rundek priredio nezaboravan koncert u Sarajevu

Noć za pamćenje: Legendarni Darko Rundek priredio nezaboravan koncert u Sarajevu

U Sarajevu sunčanije prije podne. Naoblačenje u poslijepodnevnim satima. Kiša se očekuje u noći na utorak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Višak svježine, tokom noći i jutra će omogućiti mirniji san. Potom, slično kao u proteklom periodu, prije podne ugodnije, uz postepeno pogoršanje biometeoroloških prilika sa odmicanjem dana. Poslijepodnevni pljuskovi kvariće ugođaj u većem dijelu zemlje. Opšta slika će, sa stabilnijim vremenom, biti najljepša na sjeveroistoku Bosne. Od meteopatskih reakcija, pretežno su moguće promjena raspoloženja, glavobolja, dekoncentracija.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

Za 14. maj 2024 (utorak), u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 15,a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni.

Nevrijeme koje Bosna i Hercegovina ne pamti: Pogledajte kako je izgledao jučerašnji "monsun"

Nevrijeme koje Bosna i Hercegovina ne pamti: Pogledajte kako je izgledao jučerašnji "monsun"

Za 15. maj 2024 (srijeda), u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena. 

Za 16. maj 2024 (četvrtak), u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Jači pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim satima na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16,a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije