Meteorolozi objavili prognozu do 5. septembra: Pogledajte kad će opet biti kiše

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do 5. septembra: Pogledajte kad će opet biti kiše

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas srednjoročnu prognozu za period do 5. septembra 2023.

Kako navode, prostrana anticiklona koja zahvata jug Evrope uslovit će stabilno i toplo vrijeme i u Bosni i Hercegovini. Narednih dana uz malo oblaka i intenzivno sunčevo zračenje vrijednosti temperatura zraka bit će izuzetno visoke uz ekstremno visok UV indeks.

Od 24. do 30. augusta, na području centralne, sjeverne i sjeveroistočne Bosne, kao i u Hercegovine, razvojem kumulonimbusne oblačnosti, izgledni su povremeni pljuskovi lokalnog karaktera praćeni grmljavinom i jačim udarima vjetra.

Ovo će vam popraviti dan: Majka Sara ispratila na maturu bliznakinje sa Downovim sindromom

Od 31. augusta do kraja prognoznog perioda ponovo se očekuje stabilno vrijeme bez padavina.

Narednih sedam dana, širom Bosne i Hercegovine vrijednosti temperatura zraka očekuju se iznad prosjeka za ovaj period godine. Pozitivno odstupanje od prosjeka, biće najizraženije na sjeveru i jugu naše zemlje. Očekivane vrijednosti temperatura zraka, od 21. do 28. augusta, tokom jutra kretaće se od 18 do 21 °C na području Bosne, a u Hercegovini od 23 do 28, danju u Bosni do 37, u Hercegovini i na sjeveru Bosne do 40 °C.

Krajem mjeseca augusta i početkom septembra, prognozirane temperature očekuju se u granicama prosječnih. Na području Bosne, najniže temperature zraka kretaće se od 11 do 16 °C, u Hercegovini od 14 do 19, najviše temperature zraka u Bosni do 32, u Hercegovini do 34 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak