Meteorolozi objavili najnoviju prognozu: Vraća se ljetno vrijeme, za vikend temperature u porastu

2
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili najnoviju prognozu: Vraća se ljetno vrijeme, za vikend temperature u porastu

U većem dijelu Bosne i Hercegovini u četvrtak ujutro, 19. septembra, pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena ponegdje u Hercegovini, zapadnim i centralnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 5; Sokolac 10; Bugojno, Doboj, Drvar, Jajce, Livno, Srebrenica, Tuzla 12; Gradačac, Sanski Most, Sarajevo, Zvornik 13; Banja Luka, Bihać, Prijedor 14; Široki Brijeg 15; Trebinje 16; Mostar, Neum 18; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 1 hPa je niži od normalog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima koji mogu biti praćeni grmljavinom. Lokalno jači pljuskovi se očekuju u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 14 do 20, u sjevernim područjima Bosne do 22 °C.

Izrael objavio: 'Evo što smo dobili od SAD-a'. General poručio vojnicima: 'Spremite se'

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju uglavnom poslije podne i tokom noći. Dnevna temperatura zraka oko 17 °C.

BIOMETEOROLOŠKE PRILIKE Biometeorološke prilike su nešto lošije u odnosu na proteklih par dana, pretežno usljed povremeno izraženije nestabilnosti. Povoljna okolnost je da će temperature i dalje biti primjerenije ovom dijelu godine, uz malo svježije jutro. Preporučljivo je biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Kod osjetljivih osoba moguće su reakcije na promjenu vremena poput glavobolje, malaksalosti, nervoze, reumatskih bolova.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

U petak 20. 9. 2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima koji mogu biti praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren isočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 24 °C. 

U subotu 21. 9. 2024., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 19, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 °C.

Meteorolozi objavili prognozu za BiH do 30. septembra: Kakvo nas vrijeme čeka u naredne 2 sedmice

U nedjelju 22. 9. 2024., sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 °C.

U ponedjeljak 23. 9. 2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima ponegdje u centralnim i zapadnim područjima Bosne je moguća slaba kiša ili lokalni pljusak. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 27 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak