Meteorolozi najavili kišu i jače pljuskove sa grmljavinom. Evo u kojim dijelovima BiH

2
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili kišu i jače pljuskove sa grmljavinom. Evo u kojim dijelovima BiH

U Bosni i Hercegovini u utorak, 20. augusta, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su registrovani u centralnim, zapadnim i sjevernim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 10; Ivan Sedlo 16; Livno i Sokolac 17; Srebrenica 18; Bihać, Bugojno, Drvar, Sarajevo i Široki Brijeg 19; Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Trebinje, Tuzla i Zenica 20; Banja Luka, Doboj i Zvornik 21; Bijeljina, Mostar i Neum 22°C.

Danas Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Širom zemlje povremeno će padati kiša ili pljuskovi sa grmljavinom. U Bosni su lokalno mogući jači pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

Detalji novog femicida u Sarajevu: 'Žena brutalno ubijena, motiv ubistva nije pljačka'

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Uglavnom u jutarnjim satima i ponovo u poslijepodnevnim i večernjim satima povremeno može padati kiša ili kratkotrajan pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike su relativno povoljne širom zemlje. Uz niže temperature zraka, naročito tokom noćnih sati, većina populacije će osjećati olakšanje. Nestabilne vremenske prilike, praćene padavinama, mogu loše djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze i glavobolje. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju te ne pretjerivati sa aktivnostima.

Objavljena je prognoza do subote:

U srijedu 21.8.2024. u Bosni umjereno do pretežno oblačno. U Hercegovini će preovladavati sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. Od sredine dana prema večernjim satima širom Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Na području Hercegovine u poslijepodnevnim satima rijetko je moguć slab kratkotrajan pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

U četvrtak 22.8.2024. u Bosni i Hercegovini stabilizacija vremena. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti niske naoblake ili magle. Tokom dana će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C.

Banja Luka pod vodom nakon jake kiše: Objavljene nove fotografije

U petak 23.8.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

U subotu 24.8.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, navodi se u detaljnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak