Mešalić poručio Mijatoviću: Ne znam jeste li vi miš ili ne, ali ste brutalno slagali građane!

10
Radiosarajevo.ba
Mešalić poručio Mijatoviću: Ne znam jeste li vi miš ili ne, ali ste brutalno slagali građane!

U Sarajevu se danas održava sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a u okviru zastupničkih pitanja dogodio se okršaj između federalnog ministra razvoja, poduzetništva i obrta Vojina Mijatovića (SDP) i zastupnika Mahira Mešalića (DF).

Mešalić je pitao Mijatovića zašto radnici od 1. januara nisu dobili minimalnu plaću od 1.000 KM.

"Zamoli bih ministra da ne radi ove paušalne konstatacije u vezi s bilo čime. Nisam u tom dijelu odgovoran. Ja ne znam jeste li vi miš ili niste, ali vi ste slagali građane. Brutalno ste slagali građane o 1.000 KM minimalne plaće i to ste uradli na vrlo transparentan način i ovdje ste nam to čak rekli.

Crna Gora: U Budvi uhapšene dvije državljanke BiH

Nemojte vi meni imputirati neke stvari, ja nisam ništa obećavao, vi ste obećavali. Tražio sam vaš odgovor, a nisam tražio vase insinuacije u vezi drugih stvari. Gdje god dođem, vi ste bili vlast. U RS-u kada ste bili u SNSD-u, vi ste bili vlast, u SDP-u ste vlast. Vi ste, Mijatoviću, vječna vlast, ja nisam", poručio je Mešalić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak