Vojin Mijatović: Odlazi cirkus iz našeg malog grada. Prođe još jedna Milina predstava

19
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović: Odlazi cirkus iz našeg malog grada. Prođe još jedna Milina predstava
Foto: Kolaž/Radiosarajevo.ba / Stevandić, Dodik, Mijatović

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović oglasio se na svom Facebook nalogu i sumirao današnju ceremoniju obilježavanja neustavnog 9. januara u Banjoj Luci.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

"Odlazi cirkus iz našeg malog grada. Prođe još jedna Milina predstava, parada lažnom voždu. Od 'visokih zvanica' i 'državnika' došli su mi Stevandić, Vulin i Nestorović. Sam pogled na centralnu binu govori sve, Mile a oko njega njuške i kockaste glave koje samo čekaju da ili ameri ili rusi krenu pa da lažnog vožda pomnože sa nulom. Od Vučića i Orbana nije dobio ni mahanje.

EU i SAD preduzimaju mjere protiv TikToka, gdje je problem?

EU i SAD preduzimaju mjere protiv TikToka, gdje je problem?

Ešaloni budžetskih korisnika pokloniše se lažnom voždu, a onda uz slovenačku narodno oslobodilačku pesmu pukla je i zora. Usledi kulturno umetnički program sa sve Danicom i Bajom renesansnim umetnicima, a onda nastupi srpska light show avijacija. Hali gali za sirotinju!

DA SUMIRAMO: Još jedan brutalni cirkus propalog lidera, naravno duet mu iz Federacije pevaju 'patriote' i 'lideri', red krivičnih, red nećeš Mile i tako redom kao i svake godine.

Sramotna parada u Banjoj Luci: Članovi (pro)ruskih Noćnih vukova defilovali, obratio se Dodik

Sramotna parada u Banjoj Luci: Članovi (pro)ruskih Noćnih vukova defilovali, obratio se Dodik

Stranci ko stranci, samo što ne kažu ma j.eb.te se, radite šta hoćete samo pucanja nema. Već sutra sve po starom, red patriotizma, red evrope, red optimizma, red secesije i naravno svi se branimo jedni od drugih.

I večeras zaspaće naša Bosna i probuditi se opet ujutru sa svima nama, i sa svim istim problemima. Proći će brzo i Mile i njegov duet pevači u Federaciji, ljudi mi moramo i trebamo skupa živeti druge nema, rezervnu državu nemamo jedina nam je domovina Bosna i Hercegovina", poručio je Mijatović.

Podsjetimo, ovaj dan veliki broj bh. građana doživljava kao početak genocida nad Bošnjacima, ratnih zločina i progona Bošnjaka i Hrvata u manjem bh. entitetu.

Tog datuma 1992. godine u Sarajevu je tadašnja Skupština srpskog naroda u BiH, donijela Deklaraciju o proglašenju Republike srpskog naroda BiH, kao nezavisne cjeline unutar Bosne i Hercegovine, a sa ciljem da je pripoji Jugoslaviji, koja se tada raspadala.

Na čelu samoproglašene republike su bili Radovan Karadžić, Biljana Plavšić i Momčilo Krajišnik, kasnije osuđeni u Haškom tribunalu zbog ratnih zločina. U donošenju te deklaracije nisu učestvovali predstavnici Bošnjaka i Hrvata. Ova dva naroda na 9. januar gledaju kao na početak rata u Bosni i Hercegovini, te početak etničkog čišćenja, ratnih zločina i genocida nad nesrpskim stanovništvom.

Ustavni sud tadašnje Republike BiH donio je 28. februara 1992. Odluku kojom se poništavaju i spomenuta deklaracija, kao i Ustav Srpske Republike BiH koji je spomenuta skupština donijela.

Ustavni sud BiH je u novembru 2015. godine donio odluku prema kojoj je član Zakona o praznicima RS-a koji govori o Danu RS-a neustavan.

Ukoliko slavite ovaj dan, preporučujemo da pročitate tekst na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije