Melika Husić-Mehmedović podnijela ostavku, obrazložila svoje razloge

11
L.S.
Melika Husić-Mehmedović podnijela ostavku, obrazložila svoje razloge

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Melika Husić-Mehmedović nakon današnje sjednice Skupštine KS objavila je kako podnosi neopozivu ostavku, nakon čega su pojedinci aplaudirali.

Razlog tome je bura koju je izazvao Nacrt zakona o visokom obrazovanju, a koji se našao na dnevnom redu današnje sjednice.

"S obzirom na to da sam odgovorna osoba podnijela sam jutros neopozivu ostavku premijeru Edinu Forti", poručila je Husić- Mehmedinović.

Naglasila je kako je najznačajnija stvar kojom se posvetilo prethodnih šest mjeseci Nacrt Zakona o visokom obrazovanju. 

"Neslaganje sa tekstom su iznijeli mnogi, neke političke partije i što je najvažnije studenti. Iznenadila me činjenica neznanja, bahatosti, mnoge neistine su izrečene i napisane", kazala je između ostalog Husić-Mehmedović. 

Naglasila je netransparentan rad komisije, kao i da ministar ima zakonom pravo da unese izmjene, a ona, kao ministrica nije bila član komisije i nije intervenisala nigdje u tekstu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak