Mehmed Pargan: Nešić i njegova politička klika ponose se onim čega se cijeli svijet stidi!

8
Radiosarajevo.ba
Mehmed Pargan: Nešić i njegova politička klika ponose se onim čega se cijeli svijet stidi!

Povodom javnog istupa ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića, u kojem je susret člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića sa nekadašnjim komandantom Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, generalnom Atifom Dudakovićem, ocijenio kao čin usmjeren protiv srpskog naroda i bosanskohercegovačkog entiteta RS, oglasio se Mehmed Pargan, savjetnik člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića. 

Armija Republike Bosne i Hercegovine bila je legalna i jedina međunarodno priznata vojna formacija tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Ona nije počinila genocid poput Vojske RS, čije je kompletno rukovodstvo, kao i rukovodstvo, u Dejtonu ozvaničenog entiteta, presuđeno za genocid, udruženi zločinački poduhvat ili masovne ratne zločine, istakao je Pargan.

Armija Republike Bosne i Hercegovine branila je državu Bosnu i Hercegovinu u njenim historijskim i međunarodno priznatim granicama, upravo od agresije i genocida. Ideologija, na kojoj je zasnovana politička ideja kojoj Nešić pripada, danas glorifikuje zločince i zločine, presuđene pred Međunarodnim krivičnim sudom za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije. Nešić i njegova politička klika ponose se onim čega se cijeli svijet stidi.

Max Verstappen novim "pole positionom" izjednačio rekord Ayrtona Senne

Pargan je istakao da general Atif Dudaković nije presuđen za ratne zločine i nije kriv sve dok se ne dokaže. Zabrinjavajuće je da ministar sigurnosti prejudicira sudske presude i na ovaj način javno vrši pritisak na bosanskohercegovačko pravosuđe.

Važno je istaći, navodi Pargan, da su građani Bosne i Hercegovine zahvalni generalu Dudakoviću i Petom korpusu Armije Republike Bosne i Hercegovine što su odbranili Bosansku krajinu, upravo od onih koje Nešić i njegovi partijski drugovi danas slave. Armija Republike Bosne i Hercegovine nije bila protiv Srba. Naprotiv, u njenim redovima časno su se borili i Srbi, za svoju državu Bosnu i Hercegovinu i zajedno sa drugim borcima, ponosno sačuvali njenu nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet.

Na temeljima te borbe i danas se zalažemo za zemlju slobodnih i ravnopravnih ljudi, jednakih pred zakonom. Kao ministar sigurnosti, Nenad Nešić je odgovoran za sigurnost svih građana Bosne i Hercegovine a ne samo jedne etničke grupe. Nažalost, njegovo dnevnopolitičko djelovanje, zasnovano na produbljavanju međunacionalnih tenzija, na granici potpirivanja opasne međunacionalne mržnje, više je u funkciji destabiliziranja zemlje, zaključio je Mehmed Pargan, savjetnik člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak