Medvjed kod bh. grada napao stado ovaca i ranio psa

2
Radiosarajevo.ba
Medvjed kod bh. grada napao stado ovaca i ranio psa

U gatačkom selu Kravarevo medvjed je u četvrtak navečer napao stado ovaca vlasnika Miljana Mastilovića, a ova zvijer je rastrgla jednu ovcu.

Također, medvjed je povrijedio psa, a vlasnik je, na sreću, prošao bez povreda, piše Srpskainfo. Dodaju kako se medvjed povukao u obližnju šumu kada je Miljanov brat, koga je vlasnik ovaca uspio dozvati, opalio hitac u zrak.

„Sve to se desilo u neposrednoj blizini, nešto više od pola kilometra od naše porodične kuće i nedaleko od rijeke Vranjače", kaže Miljanov bratić Jovan Mastilović za Radio Gacko.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

On napominje da ovo nije prvi put da medvjed napada njihovo stado. Slična situacija se desila prije dvije godine kada im medvjed odnio troje jagnjadi.

U gatačkom lovačkom udruženju su naveli da je medvjed nedavno napao ovce i u rejonu sela Višnjevo. Lovci smatraju da ni ljudi nisu sigurni. U nadležnom odjeljenju je rečeno da je podnesen zahtjev za procjenu i nadoknadu štete od ovog napada medvjeda na ovce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak