Horor na Aljasci: Muškarac tvrdi da ga je danima terorizirao grizli medvjed

1
Radiosarajevo.ba
Horor na Aljasci: Muškarac tvrdi da ga je danima terorizirao grizli medvjed
Foto: Pinterest / Grizli / Ilustracija

Muškarac na Aljasci spašen je iz divljine nakon što ga je, kako tvrdi, više dana terorizirao grizli (vrsta medvjeda).

Kad ga je obalna straža ugledala, bio je neispavan, povrijeđen i gotovo bez municije.

Naime, kako je ustvrdio, nekoliko noći se borio protiv napada grizlija koji ga je prvi put napao u rudarskom kampu, oko 40 kilometara udaljenom od grada Nomea.

Čovjek je trenutno u bolnici u Nomeu, gdje mu liječe povrede na trupu i nozi.

Obalna straža slučaj opisuje kao nastavak slavnog filma The Revenant, koji je Leonardu di Caprio donio njegovog prvog, dugo čekanog Oscara.

Posada helikoptera muškarca je uočila u petak, kako maše objema rukama u zraku. Također, na limenom krovu barake granama je bilo ispisano SOS i "Pomozite". Vrata kolibe su bila uništena.

"U jednom trenutku, medvjed ga je odvukao i u rijeku", otkrio je Jared Carbajal, jedan od pilota helikoptera Obalne straže. "Imao je pištolj i prvo što nam je rekao jeste da se medvjed vraćao svake večeri i da nije spavao nekoliko dana. Imao je još samo dva metka."

Obalna straža nije otkrila identitet muškarca, za kojeg su spasitelji rekli da je bio u kasnim 50-im ili ranim 60-im godinama i da je živio u baraci kraj malog rudnika od 12. jula. Nije poznato otkud čovjek u ovom udaljenom kampu, u kojem nema mobilne mreže, piše The New York Times.

Glasnogovornik Odjela za ribu i divljač Aljaske Rick Green rekao je da je ovo područje puno grizlija u ovo doba godine, ali nisu saopćili istražuju li "susret".

U periodu od 2000. do 2017, grizliji su usmrtili deset ljudi na ovom području, a 68 osoba (u 66 napada) je povrijeđeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije