Mario Kordić: "Zrinjski i Stari most ne zaslužuju politikanstvo populista iz SDA i HRS-a"

10
Fena
Mario Kordić: "Zrinjski i Stari most ne zaslužuju politikanstvo populista iz SDA i HRS-a"

FK ''Zrinjski'' i Stari most ne zaslužuju biti tema populistima iz Hrvatske republikanske stranke (HRS) i Stranke demokratske akcije (SDA), objavio je na svom Facebook profilu gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Istaknuo je kako Stari most i Zrinjski ne zaslužuju politikanstvo te je, kao gradonačelnik Mostara, pozvao sve dionike, posebice političke stranke na ozbiljnost i odgovornost.

''Sve što vi radite prate javnost i naši sugrađani, budite svjesni te odgovornosti i nemojmo praviti negativne teme od sporta, pojedinca i građevina koje to ne zaslužuju'', naveo je Kordić.

Dženad Džino objavio fotografiju sa bh. planine: Prirodni fenomen koji se zaista rijetko viđa

Nadalje je naveo da je zahtjev HRS-a da kao gradonačelnik odobri osvjetljavanje Starog mosta simbolima Zrinjskog, bio jedan od barem 20 zahtjeva za osvjetljenje koje sam kao gradonačelnik dobio u dosadašnjem mandatu.

Pojasnio je i proceduru oko projiciranja bilo kojeg simbola.

''Kada bilo koji podnositelj zahtjeva odobrenje za projiciranje bilo kojeg simbola i gradonačelnik odobri zahtjev o istome se informira podnositelj zahtjeva i Agencija za Stari grad. HRS je sukladno tome trebao u svojoj organizaciji izvršiti projekciju, a sve ostalo je klasični populizam, koji je njima najčešće jedini alat. Agencija za Stari grad dobije informaciju no nije ona organizator ni izvođač osvjetljenja'', naveo je mostarski gradonačelnik.

Kordić o uništenju 700 ploča na Partizanskom groblju: Mostar ovo nije zaslužio!

Napisao je kako vjeruje da je svim dobronamjernim građanima Mostara jasno ''ko radi konkretne stvari za dobro cijeloga grada, a ko isto to vrijeme konstruira podjele, netrpeljivosti i tenzije''.

''Mislim da nam je svima bio ponos gledati finale Kupa Bosne i Hercegovine između dva naša mostarska kluba, Veleža i Zrinjskog. Žalosti me da je HRS podnio zahtjev za osvjetljenjem samo s jednim ciljem - podizanje tenzija, a pri tome zloupotrebljava ime Zrinjskog, koji cijeli Mostar i Bosnu i Hercegovinu čini ponosnim ovogodišnjim sportskim uspjehom. S druge strane slični po metodama rada iz SDA zloupotrebljavaju Stari most polažući ekskluzivna prava smiješnim osporavanjem valjanosti odobrenja. Znakovito je da nijedno od dosadašnjih odobrenja u zadnje dvije godine nisu problematizirali. Bilo bi lijepo i korektno od njih da čestitaju Zrinjskom, kao velikom sportskom kolektivu u Bosni i Hercegovini, sto nažalost ne pamtim da su do sada napravili'', naveo je gradonačelnik Kordić na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak