Lokalni izbori 2024 | Safet Softić: Prema trenutnim informacijama SDA ima dobre rezultate

4
Fena

Predstavnik Stranke Demokratske Akcije (SDA) Safet Softić kazao je večeras da ova stranka prema trenutnim informacijama ima dobre rezultate na lokalnim izborima.

Softić ističe da je SDA ubjedljivo pobijedila u Gračanici i Gradačcu, dobila je Maglaj i Ključ, te načelnika u Kalesiji, što je, kako je kazao, "respektabilan broj općina gdje su načelnici SDA pobijedili i vjerovatno će i sama glasanja za općinska vijeća pratiti ove trendove".

"U Novom Sarajevu imamo izjednačenu utrku između Muamera Bandića, koji je kandidat kojeg mi podržavamo i Benjamine Karić, uz pobjedu Semira Efendića u Novom Gradu. Ukoliko bi se to krunisalo pobjedom u Zenici, gdje je također izjednačena trka između Kasumovića i kandidata SDA, to bi zaista bili odlični rezultati", kazao je Softić.

UŽIVO | Poplave u BiH 2024: Stanje na poplavljenim područjima i dalje teško

Kazao je da je SDA u Sarajevu pružila podršku kandidatima drugih stranaka s kojima je u partnerstvu, kako bi pokušali parirati kandidatima „Trojke“ koja u Sarajevu ima efektivnu vlast: "Bilo je tu nekih nelogičnosti, ali odlučili smo nastupiti kao tim i vidjet ćemo kako se se sve odigrati. Za sada imamo pobjedu u Hadžićima, Vogošći, Trnovu, a kada dobijemo sve rezultate vidjet ćemo koliko smo uspjeli s tim zajedničkim nastupom."  

Sva dešavanja u vezi Lokalnih izbora 2024 na portalu Radiosarajevo.ba pratite iz minuta u minutu na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak