Lokalni izbori 2024 | Iz CIK-a BiH podsjetili: Danas istječe zadnji rok

0
Radiosarajevo.ba
Lokalni izbori 2024 | Iz CIK-a BiH podsjetili: Danas istječe zadnji rok

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redosljedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore 2024., u ponedjeljak, 8. jula, u 16 sati istječe rok za podnošenje kandidatskih listi za učešće na izborima

"Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine u skladu sa rokovima utvrđenim u navedenom Uputstvu izvršit će provjere i ovjeriti kandidatske liste i kandidate koji ispunjavaju zakonom propisane uslove, nakon čega će do 28. augusta 2024. ovjerene kandidatske liste objaviti u službenim glasilima, medijima i internet stranici www.izbori.ba", najavljeno je iz te institucije.

"Od 9. do 24. maja prijave za učešće na izborima podnose političke stranke i nezavisni kandidati i to elektronskim putem. Nakon što objavimo kadndidate, od 10. do 18. juna kreće rok za podnošenje prijava za objavu koalicija i nezavisnih kandidata.

Gori kuća u Sarajevu: Vatrogasci se više od sat bore sa vatrenom stihijom

Zatim se od 26. juna do 8. jula podnose kandidatske liste. Nakon što izvršimo provjeru i ovjerimo kandidatske liste, 22. augusta će biti objavljeni u dnevnoj štampi.

Izborna kampanja počinje 6. septembra, trajat će 10 dana. Izborna šutnja počet će 5. oktobra u 7 sati ujutro i trajat će do dana izbora u 19 sati", kazala je Irena Hadžiabdić, predsjednica CIK-a.

Prvo obraćanje Irene Hadžiabdić nakon što je CiK raspisao izbore za 6. oktobar

Lokalni izbori u BiH će biti održani u nedjelju, 6. oktobra.

Sve najnovije informacije u vezi lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini možete pratiti na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak