Lokalni izbori 2024 | Elmedin Konaković: Večeras imamo sjajne rezultate, bilo je i slatkih pobjeda

1
A. V.

"Ovo je najteža kampanja od osnivanja Naroda i pravde zbog tragedije koja nas je zadesila zbog poplava i izgubljenih života. Zbog velikih rezultata mi ne slavimo već obilježavamo rast NiP-a zbog svih podvala dugi niz godina."

Izjavio je ovo večeras, 6. oktobra, Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, na press konferenciji koja je održana u izbornom štabu ove partije.

"Večeras imamo sjajne rezultate i jednu od najvećih pobjeda Nermina Muzura koji je potvrdio svoj kvalitet, kao veliku i slatku pobjedu Amara Dovadžije u Ilijašu sa skoro 500 glasova razlike. Srebrenik je zadržao Adnan Bjelić, a Bihać također Elvedin Sedić.

Lokalni izbori 2024 | Dragan Čović: "Ima više razloga da budemo zadovoljni"

Imamo nekoliko ozbiljnih utakmica koje su naši kandidati ozbiljno odigrali, što je slučaj u Živinicama. Čestitam Efendiću i Čomoru koji su napravili ubjedljive razlike", izjavio je on.

Prvi rezultati iz ovih općina govore o značajnom rastu NiP-a. Očekujemo značajno povećan broj vijećnika i dobar rezultat iz RS-a, dodao je te poručio kako se nada da su "dobili slatku pobjedu u Banovićima": "Ima još nekoliko interesantnih rezultata. Nadamo se pobjedi Benjamine Karić. Kandidati Trojke su zadržali svoje pozicije."

Potom se obratio i Dovadžija, koji je kazao: "Poslije četiri godine i svega što se desilo 2020. nije pobijedio Amar Dovadžija već narod Općine Ilijaš. Želim da se zahvalim građanima i NiP-u. Mislim da smo kontinuiranim radom uspjeli da dođemo do ovoga a to je pobjeda za poziciju načelnika na jednoj od najjačih pozicija SDA. Teško je poslije svega, svih uvreda. Posebno možemo biti ponosni na Općinu Ilijaš koju amo kontinuirano gradili."

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Amar Dovadžija

"Idemo raditi. Ne planiramo da slavimo. Pred nama je dosta posla. Nadamo se da ćemo od Općine ilijaš napraviti ono što je Muzur napravio od Općine ilidža", podvukao je.

Zatim je govorio i Muzur, podsjetivši kako su prije četiri godine građani Ilidže su glasali za promjene i to je bila velika pobjeda:

"Poseban osjećaj je večeras kada su potvrdili da je ta pobjeda vrijedila. Imamo bolji rezultat nego 2020. godine iako je izlaznost manja. Najdraža i najslađa mi je pobjeda Amara Dovadžije u Ilijašu. Želim da se zahvalim strankama Trojke koje su me podržale. Ne mislimo slaviti jer naš tim je došao iz Kreševa. Već sutra nastavljamo da radimo i pomažemo općinama koje su najugroženije. Hvala svim građanima Ilidže jer su ovo bili najdostojanstveniji izbori u historiji Općine Ilidža."

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Nermin Muzur

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak