Ljekarska komora FBiH: Prva transplantacija srca u BiH veliki korak naprijed za našu struku

1
FENA
Ljekarska komora FBiH: Prva transplantacija srca u BiH veliki korak naprijed za našu struku

"Prva transplantacija srca u Bosni i Hercegovini pokazala je visoku stručnost i posvećenost naših ljekara i medicinskog osoblja", saopćeno je iz Ljekarske komore Federacije BiH.

"Uime Ljekarske/Liječničke komore FBiH i u svoje ime, čestitam vam na izvanrednom postignuću – uspješnoj prvoj transplantaciji srca u našoj zemlji. Ovaj izuzetni medicinski uspjeh predstavlja veliki korak naprijed za našu struku demonstrirajući visoku stručnost i posvećenost naših ljekara i medicinskog osoblja", navela je u saopćenju predsjednica Komore prim. dr. Amila Bećirović.

Transplantacija srca ne samo da podiže standarde u medicinskoj praksi već nudi i novu nadu pacijentima s teškim srčanim oboljenjima. Za mnoge od njih, ovakva intervencija može značiti razliku između života i smrti, pružajući im šansu za novi, kvalitetniji život, navela je također.

U toku ročište osumnjičenima u akciji "Incitat": Ibro Berilo doveden s KCUS-a

Predsjednica Ljekarske komore posebno izražava duboku zahvalnost roditeljima donora.

"Vaša nesebična odluka i hrabrost omogućili su ovaj uspjeh i donijeli novu šansu za čak tri života. Vaša plemenita djela su neprocjenjiva i neizmjerno cijenjena", istaknula je Bećirović.

Pacijentima je zaželjela brz i uspješan oporavak i dodala da su iz Komore podrška i stručnost uvijek na raspolaganju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak