Lana Pudar predložena za dobitnicu Grba grada Banja Luka

5
Radiosarajevo.ba
Lana Pudar predložena za dobitnicu Grba grada Banja Luka

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković predložio je najbolju bh. sportiskinju Lanu Pudar za ovogodišnju dobitnicu priznanja Grb grada Banjaluke.

"Lana Pudarmlada heroina, zlatna djevojčica koja je osvojila svijet i oborila sve rekorde, naš je prijedlog za ovogodišnju dobitnicu Grba grada Banja Luka", poručio je ovo gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

Stanivuković navodi da šampionka čiji uspjesi se slave u svakom dijelu zemlje postala je uzor mnogim mladim ljudima kako u Banjoj Luci, tako i u cijelom regionu.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH: Neće se razmatrati dopune Izbornog zakona BiH

"Zbog ogromnog uspjeha, velikog motiva mladima da se bave sportom i promociji sporta i zdravog života, ovom prilikom je pozivam da bude naš gost na proslavi Dana grada kako bih joj i lično čestitao na njenim uspjesima. Banja Luka želi da je nagradi i ugosti kao šampionku, ona je to apsolutno zaslužila", rekao je Stanivuković.

Podsjetimo, Lana je na Svjetskom prvenstvu u Dohi ostvarila sjajan rezultat osvajanjem bronzane medalje u disciplini 200 metara delfin.

Sve do medalje: Pogledajte fantastično plivanje Lane Pudar u finalu Svjetskog prvenstva u Dohi

Historijski uspjeh u Dohi dodatni je podstrek za našu sjajnu mladu plivačicu u godini kada je očekuje i nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak