Kraj ljeta stiže u Bosnu i Hercegovinu, upaljeni alarmi zbog nevremena: Pravo pogoršanje tek slijedi

1
Radiosarajevo.ba
Kraj ljeta stiže u Bosnu i Hercegovinu, upaljeni alarmi zbog nevremena: Pravo pogoršanje tek slijedi

U Bosni i Hercegovini, u četvrtak ujutro, 5. septembra, pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac 11; Drvar 13; Bjelašnica, Bugojno i Ivan Sedlo 14; Bihać, Jajce, Livno, Sarajevo i Zenica 15; Sanski Most i Srebrenica 16; Banja Luka 17; Prijedor, Široki Brijeg i Tuzla 18; Doboj i Zvornik 19; Bijeljina i Trebinje 20; Mostar 21; Gradačac 22; Neum 25°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Razvojem oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35°C.

Detalji femicida u Zagrebu: "Mislila sam da se onesvijestila, a onda sam vidjela da leži u krvi"

U Sarajevu sunčano prije podne. Više oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 32°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nestabilna atmosfera uslovit će relativno nepovoljno biometeorološke prilike širom zemlje. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze i glavobolje. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju te ne pretjerivati sa aktivnostima.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

U petak 6. 9. 2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U ranim jutarnjim satima jačih pljuskova može biti na području Krajine, jugozapadu Bosne i u Hercegovini. U poslijepodnevnim satima lokalno su mogući jači pljuskovi u centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U sjevernim područjima zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C. 

U subotu 7. 9. 2024. u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima uz jači razvoj oblačnosti su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C.

Meteorolozi najavljuju promjenu vremena. Evo u koje dijelove BiH prvo stižu pljuskovi i grmljavina

U nedjelju 8. 9. 2024. u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana postepeno naoblačenje sa zapada i kiša tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

U ponedjeljak 9. 9. 2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Više padavina se očekuje na području Hercegovine. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeoroškog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak