Košarac se ponovo obrušio na Murphyja: "Nikada nećemo dozvoliti tom kauboju da nam kroji kapu"

10
Radiosarajevo.ba
Košarac se ponovo obrušio na Murphyja: "Nikada nećemo dozvoliti tom kauboju da nam kroji kapu"

Staša Košarac, ministar za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH, je u reakciji na objave koje kritikuju vlast u entintetu RS, ponovo govorio o ambasadoru SAD-a u našoj zemlji Michaelu Murphyju.

Ambasada SAD-a u BiH u petak je objavila da Milorad Dodik pravi pritisak na lokalne zajednice u RS-u da ne prihvataju programe iz SAD-a, a Košarac to naziva lažnom borbom za građane.

"Murphy vodi direktnu kampanju protiv RS, čiji je cilj njena finansijska blokada i urušavanje ustavnog kapaciteta. Njegova tobože briga za građane RS je sve drugo samo ne istinska, prijateljska i dobronamjerna. Ona je manipulativna, lažna i licemjerna. No, Murphyju treba da konačno bude jasno da su građani RS odavno prozreli njegove opasne i zle namjere. Sve što Murphy kaže ili uradi pod plaštom lažne brige za građane, zapravo je u funkciji ostvarivanja političkog učinka i razgradnje Dejtonskog sporazuma na štetu RS", napisao je Košarac na Instagramu.

Meg Ryan na crvenom tepihu: "Čast mi je da dobijem nagradu u Sarajevu, gradu kojim sam inspirisana"

Prema njegovoj intepretaciji objava američke ambasade, jedina meta je upravo Dodik.

"On vodi hibridni rat protiv naše otadžbine, a glavna meta mu je našom slobodnom i demokratskom voljom izabrani predsjednik Milorad Dodik. Narod RS-a je uz predsjednika Dodika! To će potvrditi i predstojeći lokalni izbori i svaki naredni. To je Murphyju najveći problem! Činjenica da građani stoje uz politiku predsjednika Dodika i institucija RS-a, mrsi konce Murphyjevim antiustavnim i antidejtonskim namjerama. Nikada nećemo dozvoliti tom kauboju da nam kroji kapu, pokorava nas i otima ono što su naši očevi stvarali", stava je Košarac.

Dodao je da im "novac SAD-a ne treba" i nastavio sa standardnom retorikom vlasti u RS-u da se "radi protiv Srba".

"A neka Murphy slobodno nastavi da finansira svoje sljedbenike, podaničke medije i NVO, kako to čine sve vrijeme! Nama takav novac ne treba. Jasno nam je da se Ambasada SAD-a u svom antisrpskom konceptu BiH svim silama trudi da blokira novac iz EU, koji je namijenjen svim građanima ove zemlje. To najbolje govori o njihovoj slabosti i strahu od drugih, jer su svjesni problema u SAD i samoj EU", stoji u objavi Košarca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak