Kontaktirali smo ViK: Dio Ilidže još uvijek bez vode, evo kada se očekuje ponovno vodosnadbijevanje

1
Radiosarajevo.ba
Kontaktirali smo ViK: Dio Ilidže još uvijek bez vode, evo kada se očekuje ponovno vodosnadbijevanje

Zbog nestanka struje u Bosni i Hercegovini u petak, 21. juna, došlo je do prekida vodosnadbijevanja u okolini Sarajeva, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

"Usljed jučerašnjih dešavanja došlo je do nestanka voda u Blažuju, Osjeku, Rakovici i drugim mjestima u okolini Sarajeva", rečeno je za Radiosarajevo.ba iz KJKP "Vodovod i kanalizacije".

Navedeno je kako će se u toku dana na ovim područjima ponovo uspostaviti vodosnadbijevanje, te da će se rezervoari nadopunuti u roku od dva do tri sata.

Navodi libanskih vlasti: Izrael preuzeo kontrolu nad komunikacijskim tornjem na aerodromu u Bejrutu

Podsjetimo, u petak, 21. juna, u Bosni i Hercegovini, kao i regiji, došlo je do nestanka struje u trajanju od nekoliko sati.

U prvim izvještajima pojedini regionalni mediji su javili da je za navodni kolaps u regionu odgovorna Crna Gora, a potom su izvještavali da je kolaps nastao zbog problema na granici Albanije i Grčke

Crnogorski zvaničnici tvrde da je uzrok regionalne havarije u elektroenergetskom sistemu posljedica velikog opterećenja i porasta dnevne potrošnje i visokih temperatura, a da će međunarodna istraga zvaničnog Europskog udruženja operatora prenosnog sistema utvrditi odakle su problemi krenuli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak