Konaković se sastao sa Sattlerom: Evo o čemu su sve razgovarali

7
Radiosarajevo.ba
Konaković se sastao sa Sattlerom: Evo o čemu su sve razgovarali

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković primio je 14. augusta 2024. godine u oproštajnu posjetu šefa Delegacije Evropske unije i specijalnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini ambasadora Johanna Sattlera.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, europskim integracijama, reformskim procesima u našoj zemlji te regionalnim odnosima.

Ministar Konaković se zahvalio ambasadoru Sattleru na saradnji i doprinosu razvoju i napretku Bosne i Hercegovine na njenom putu u Europsku uniju, naglasivši da je njegov diplomatski mandat u našoj zemlji bio vrlo uspješan.

Pogledajte atmosferu u Sarajevu noć uoči otvaranja SFF-a

Ambasador Sattler je izrazio zadovoljstvo što je za vrijeme njegovog mandata BiH ostvarila značajne rezultate u procesu europskih integracija, s naglaskom na dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u EU i odluku Europskog vijeća o otvaranju pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom. Osvrnuo se i na brojne programe EU koji su proteklih godina implementirani u našoj zemlji.

Sagovornici su izrazili nadu da će Bosna i Hercegovina nastaviti s provedbom reformi i održavanja zamaha na putu prema Europskoj uniji.

Elmedin Konaković održao sastanak sa predsjednikom Turske agencije za koordinaciju i saradnju

Ministar Konaković je na kraju razgovora poželio ambasadoru Sattleru uspjeh u budućem radu i nastavku diplomatske karijere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak