Konaković: Sarajevo ruši sve turističke rekorde. Sjećate li se koalicije Petak 13 i kupovine kioska?

17
Radiosarajevo.ba
Konaković: Sarajevo ruši sve turističke rekorde. Sjećate li se koalicije Petak 13 i kupovine kioska?
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Šef bh. diplomatije i lider naroda i pravde Elmedin Konaković u nedjelju, 11. augusta, komentirao je kako Sarajevo ruši sve rekorde u oblasti turizma.

Napisao je da su hoteli popunjeni, da se u šetnji gradom čujete različite jezike, ugostitelji i trgovci zadovoljni, taksisti imaju dosta posla...

Njegovu objavu na društvenoj mreži Facebook prenosimo u cijelosti...

Tiktoker uporedio cijene u Hrvatskoj i Njemačkoj: "Strašno. Baš strašno"

Tiktoker uporedio cijene u Hrvatskoj i Njemačkoj: "Strašno. Baš strašno"

"Sarajevo ruši sve rekorde u oblasti turizma, hoteli popunjeni, u šetnji gradom čujete različite jezike, ugostitelji i trgovci zadovoljni, taksisti imaju dosta posla, država od svega ima veliku korist, porezi se plaćaju.

Sjećate se borbe za Turističku zajednicu KS?

Nelegalna TZ bila je u rukama grupe ljudi pod patronatom DF-a, ubirala parafiskalni namet-boravišnu taksu i nikad nikome nije podnosila izvještaj o utrošku sredstava.

Do danas ne znamo šta je sa krivičnim prijavama o višemilionskim iznosima koji su potrošeni na nezakonit i netransparentan način.

Na sajmove se nije išlo, promocije Kantona Sarajevo nije bilo nigdje, organizacija koncerata i drugih evenata bila je misaona imenica.

Svega se odlično sjećaju posebno oni koji rade u turizmu i oni koji plaćaju boravišnu taksu.
Često se toga zajedno sjetimo.

U teškoj smo borbi vratili TZ pod patronat Kantona Sarajevo i poslali Nermin Muzur sa jednim laptopom, bez uposlenika, bez budžeta i bez kancelarije da uvede red i uspostavi sistem.

Danas Turistička zajednica ubire višemilionski prihod, o utrošku redovno izvještava Skupštinu KS i javnost.

Krenuli su novogodišnji koncerti, različiti eventi iz oblasti turizma, naše ekipe putuju na najvažnije sajmove širom cijelog svijeta promovišući Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Više vrhunskih sportista ima podršku od TZ, klubovi isto tako, kultura i druge oblasti razumjevanje i finansiranje.

Sarajevo ruši sve rekorde u oblasti turizma, hoteli popunjeni, u šetnji gradom čujete različite jezike, ugostitelji i...

Posted by Elmedin Dino Konakovic on Sunday, August 11, 2024

Nakon Muzura, TZ su razvijali Kenan Magoda i danas to radi Fazlagić Haris.

Imali smo istina i kratak period vladavine čuvene “Petak 13” koalicije koja je TZ povjerila čuvenom Hubijaru, a on u kratkom roku naručio kiosk za 250 hiljada KM.

DF se, da se podsjetimo, obraćao i Ustavnom sudu da zaštiti nelegalnu TZ, Ustavni sud sve odbio i danas sve, hvala Bogu, funkcioniše kako treba.

Dnevnik Radija Sarajevo | Haris Fazlagić: Sarajevo  - centar svijeta

Dnevnik Radija Sarajevo | Haris Fazlagić: Sarajevo - centar svijeta

Puno je ovakvih primjera/priča u kojim smo demaskirali te lažne zaštitnike sakrivene iza patriotizma i vjere, a samo su partijske i lične interese ostvarivali.

Treba se podsjećati stalno", napisao je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije