Kako je pobjegao? Granična policija BiH znala da se traga za Sefićem

Radiosarajevo.ba
Kako je pobjegao? Granična policija BiH znala da se traga za Sefićem
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obavijestio je Graničnu policiju Bosne i Hercegovine u prvim satima nakon udesa ispred Historijskog muzeja da je Sanjin Sefić (1991.) osumnjičen da je u Sarajevu usmrtio dvije osobe i da je u bijegu.

Iz Granične policije Bosne i Hercegovine potvrdili su ovu informaciju te istaknuli da je podatak odmah proslijeđen svim organizacionim jedinicama GPBiH.

Podsjećamo vas, Sanjin Sefić osumnjičen je da je u ponedjeljak navečer, iza 21 sat, „prošao“ kroz crveno svjetlo, jureći 100 kilometara na sat, i usmrtio dvije studentice, Editu M. i Selmu A., koje su prelazile raskrsnicu na pješačkom prelazu, dok je na semaforu bilo zeleno svjetlo za pješake. Sefić je pobjegao s mjesta udesa. Njegovo vozilo, policija je pronašla nakon ponoći, a sinoć, u 20.45, saznali smo da je Sefić prešao granicu BiH i Srbije i nestao...

„Granična policija BiH je 11. oktobra oko 9.30 sati nakon provjera u bazama podataka, usmeno informirala MUP Kantona Sarajevo da je S.S. 11. oktobra 2016. u 6.36 sati izašao iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac.

Na usmeni zahtjev nadležnih iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, Granična policija BiH dostavila je ovu informaciju nadležnom organu u 13.30 sati. Na pismeni zahtjev MUP-a Kantona Sarajevo, informacija je u pismenoj formi dostavljena u 16.45 sati“, saopćeno je iz Granične policije.

Zbog činjenice da je Sefić pobjegao iz BiH iako je Granična policija bila obaviještena da se za njim traga, pokrenuta je i istraga.

„Granična policija BiH je 11. oktobra godine pokrenula interne i druge postupke u cilju provjere postupanja svih policijskih službenika uključenih u obavljanje graničnih provjera S.S. i zaduženih za prijenos informacija i naredbi u vezi sa S.S. Protiv svih policijskih službenika za koje bude utvrđeno da su načinili propuste u obavljanju službene dužnosti, bit će pokrenuti disciplinski i drugi postupci i bit će rigorozno sankcionirani o čemu ćemo javnost informirati", istaknuto je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak