Jusko: Ko se poziva na veze, pišite im veće kazne, budite rigorozniji

Radiosarajevo.ba
Jusko: Ko se poziva na veze, pišite im veće kazne, budite rigorozniji

Ismir Jusko, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dao je odobrenje svim policijskim službenicima da budu rigorozniji prema građanima koji krše mjere zabrane kretanja ili policijskog sata, a pozivaju se na povezanost sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti.

"Koliko vam zakon dozvoljava - pišite kazne, budite rigorozniji, pritvorite ako je moguće. Niko nije amnestiran i niko se ne može vaditi. Ako zakon vrijedi za građane koji nemaju nikoga u vlasti, vrijedi i za ove druge. Čisto sumnjam da će neko iz izvršne i zakonodavne vlasti stati iza takvih osoba", poručio je Jusko.

Zahvalio se Aljoši Čampari, federalnom ministru unutrašnjih poslova, što je ustupio objekat u Suhodolu u kratkom periodu, gdje će biti smještene osobe koje krše mjere izolacije, te Osmanu Mehmedagiću, direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije "zbog davanja informacija koje nam pomažu da budemo efikasniji.

On je pozvao sve građane Sarajeva da se drže naredbi.

"Samo 90 osoba prekršilo mjere kretanja i izolacije, na pola miliona stanovnika. To pokazuje da su građani disciplinovani", rekao je Jusko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak