Jasmin Šutković, član Upravnog odbora KCUS-a: 'Prijavit ću tehničara koji se derao na pacijenta'

7
Radiosarajevo.ba
Jasmin Šutković, član Upravnog odbora KCUS-a: 'Prijavit ću tehničara koji se derao na pacijenta'

Jasmin Šutković, docent doktor na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu na Fakultetu inženjeringa i prirodnih nauka, član Upravnog odbora Kliničkog centra u Sarajevu (KCUS), na svom Facebook profilu ispričao je kako izgleda put pacijenta u Domu zdravlja Saraj Polje.

Ovaj put i Jasmin Šutković se našao u ulozi pacijenta, čekao je u gužvi svoj red da izvadi krv.

Prisustvovao je i incidentu u kojem se tehničar derao na starijeg pacijenta. Kako je istakao u videu, tehničara je prijavio za nedolično ponašanje.

SDA: "Trojka očigledno planira HDZ-u prepustiti i kontrolu nad Federalnom upravom policije"

Portal Radiosarajevo.ba objavljuje snimak koji Jasmina Šutkovića, uz dozvolu autora...

"Rijetki su razlozi da se preko videoporuka javljam na društvenim mrežama. Jutro sam morao do Saraj Polja da dam krv i urin. Čekao sam u redu kao i svi ostali. Nažalost, ogromne su gužve. Većina pacijenata su stariji i iznemogli ljudi, jako bolesni, invalidi. Ispred mene je bio jedan stariji gospodin sa štakom, stajao je jako strpljivo, čak i kad smo mu govorili: "Idite, molimo vas, uđite, vi imate prednost", on je rekao: "Neka, svi su ovdje bolesni, mogu se ja strpiti". Sve vrijeme jedan tehničar se derao na nas", kazao je, između ostalog, Jasmin Šutković.

Pogledajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak