Jasmila Žbanić: 'Odgađanje izbora bila bi greška, novih 20 miliona KM bolje dati ljudima u nevolji'

13
Radiosarajevo.ba
Jasmila Žbanić: 'Odgađanje izbora bila bi greška, novih 20 miliona KM bolje dati ljudima u nevolji'

U svjetlu ovih prirodnih nepogoda koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu, postavlja se pitanje održavanja lokalnih izbora zakazanih za nedjelju, 6. oktobra.

Rediteljica Jasmila Žbanić oglasila se povodom ove situacije, ističući da bi odgađanje izbora bila velika greška. "Bolje da se izbori održe u mjestima gdje mogu. A pare uštede da se pomogne ljudima u nevolji", rekla je Žbanić.

"Za provođenje izbora odobren je budžet u iznosu od 11.591.000 KM, dok će općine i gradovi snositi dodatne troškove od oko 7.500.000 KM, s ukupnim očekivanim troškovima od približno 20.000.000 KM." Još veća katastrofa bi bila da se mora platiti novih 20 miliona.

Amra Jahić podijelila detalje dramatičnog spašavanje: 'Uzela sam dijete i plivala do munare'

To bi tek bilo neodgovorno. Ljudima u nevolji neće odmoći što će biti izbora, niti će se odgađanjem vratiti mrtvi ili smanjiti nečija odgovornost za ovo što se desilo. Budimo racionalni ! Sistem je zakazao. Ne rušimo ga dodatno.", napisala je Jasmila Žbanić na svom Facebook profilu. 

Šta vi mislite? Glasajte u našoj anketi:

/ Anketa

Treba li CIK odgoditi održavanje izbora?

Sve informacije o poplavama možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut OVDJE.

Više o poplavama u BiH čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak