Inspektori u Federaciji danas izlaze na teren: Pročitajte detalje - poznato šta će kontrolirati

1
Radiosarajevo.ba
Inspektori u Federaciji danas izlaze na teren: Pročitajte detalje - poznato šta će kontrolirati

U okviru aktivnosti na suzbijanju nezakonitih oblika poslovanja, Federalna uprava za inspekcijske poslove danas započinje provođenje "Programa pojačanih inspekcijskih nadzora u Federaciji Bosne i Hercegovine u periodu oktobar – decembar 2024. godine" koji će trajati od 28. oktobra do 20. decembra.

"Program smo bazirali na procjeni rizika, a fokus smo stavili na oblasti koje su ranije bile manje obuhvaćene inspekcijskim nadzorima federalnih inspektorata i prioritetna opredjeljenja pojedinih federalnih ministarstava, što ovaj ciklus pojačanih inspekcijskih nadzora razlikuje od prethodnih. Nadzore će provoditi svih 11 federalnih inspektorata, s posebnim fokusom na oblasti sigurnosti hrane, zaštite okoliša, prometovanja drvnih sortimenata, korištenja novčanih poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, zaštite zdravlja i obavezne imunizacije, kretanja, transporta i dobrobiti životinja, zaštite na radu, intelektualnog vlasništva, trgovine nekretninama i rabljenim vozilima, prijevoza putnika i roba.

Inspekcijski nadzor nad provođenjem Zakona o fiskalizaciji vršiće se također u okviru ovog Programa", izjavila je direktorica Federalne uprave za inspekcijske poslove Ivana Prvulović.

Reuf Bajrović najavio da će tužiti Elmedina Konakovića zbog izjave da je "pobjegulja"

Pojačane aktivnosti ove Uprave provodiće se na području svih kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine, izuzev u općinama Jablanica, Konjic, Kreševo, Kiseljak, Fojnica, te Vareš i Drvar koje su pogođene nedavnim poplavama. Inspekcijske nadzore provodiće mješoviti timovi Federalne uprave za inspekcijske poslove, koji će u pojedinim oblastima po potrebi sarađivati s kantonalnim inspekcijskim organima.

"Apelujemo na privredne subjekte da usklade svoje poslovanje s pozitivnim propisima kako ne bi bili predmet sankcionisanja", navode iz Uprave te mole građane da uočene nepravilnosti u radu privrednih subjekata prijave putem:

  • kontakt forme "Prijavi nepravilnost" na web stranici FUZIP
  • telefona za prijave: 033 /22 66 44 (otvoren 24 sata)
  • e-maila: info@fuzip.gov.ba
  • poštom, na adresu Fehima ef. Čurčića br. 6. Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak