I FBiH snizila cijene testiranja na koronavirus

Radiosarajevo.ba
I FBiH snizila cijene testiranja na koronavirus

I Federacija BiH odlučila je pojeftiniti komercijalno testiranje na novi soj koronavirusa. Tako će već od sutra cijena PCR testa iznositi 140 KM.

On je do sada koštao 215 KM.

Naime, ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić zatražio je jučer od Zavoda zdravstvenog osiguranja FBiH da se revidiraju cijene PCR testova u komercijalne svrhe.

Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH donio je danas odluku o izmjeni cijene komercijalnog testiranja, potvrđeno je iz ovog Zavoda.

"Na osnovu člana 104. stav 1. alineja Zakona o zdravstvenom osiguranju i člana 12. Statuta Zavoda zdravstveenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH, na sjednici održanoj 14. avgusta 2020. godine, Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH donio je Odluku o izmjeni Tarife zdravstvenih usluga u Federaciji BiH, komercijalna cijena testiranja na Covid-19 PCR metodom iznosi 140 konvertibilnih maraka.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 15. avgusta 2020. godine", navedeno je iz Zavoda.

Podsjetimo, od jučer u RS cijena komercijalnih testova iznosi 150 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak