Hitan apel za spas povrijeđenog divljeg konja u Livnu: Svi zarađuju na njima, a niko ne želi pomoći!

4
Radiosarajevo.ba

Naša zemlja može se pohvaliti brojnim prirodnim ljepotama i fenomenima, a dobro upućeni kažu da je Livno jedino mjesto na svijetu uz Mongoliju i Island gdje možete vidjeti veliki broj divljih konja na istoj lokaciji.

Nažalost, jedan prekrasan konj u Livnu je povrijeđen i treba našu pomoć.

Nepomoćnu životinju je pronašla novinarka Vanja Stokić koja je na svom Facebook nalogu podijelila i fotografije.

Dobri ljudi, telefon u ruke: Arman (6) iz Sarajevo hitno treba našu pomoć

"Našli smo u Livnu povrijeđenog divljeg konja, prednja lijeva noga mu je natečena, jako malo može da se osloni na nju. Nema koga nismo kontaktirali. Od različitih službi do nevladinih organizacija, veterinara iz nekoliko gradova pa i agencija koje vode turiste u obilazak konja. U suštini niko ne želi da se bavi njim! Niko nije nadležan, svi prebacuju na nekog drugog, svi imaju prečeg posla. Došli smo do toga da, ako želimo da neko uopšte dođe do njega i pogleda povredu, sami trebamo to da finansiramo. A čak je i za to teško naći osobu koja pristaje da dođe", napisala je Stokić uz fotografije.

Dodaje i da je konj u toliko lošem stanju da su mislili da je uginuo.

"Istovremeno se svi busaju u prsa i diče konjima, da ne spominjem da svi lijepo zarađuju na njima! Nas dvoje mu svaki dan nosimo jabuke, mrkve i zob, kao i čistu vodu. Juče smo ga zatekli da leži i pomislili da je mrtav, doslovno smo ga krenuli oplakivati. Ali kako smo se približili, on je ustao. Miran je, jede nam iz ruke i dopušta da ga malo mazimo. Ali je i slabiji iz dana u dan, konstantno je na suncu, nema gdje da se skloni. Njemu vrijeme ističe, mi dosađujemo svima čije brojeve dobijemo, a ljudi nas samo skidaju s dnevnog reda", zaključila je Stokić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak