Apel nadležnima: Na Visočici povrijeđen divlji konj, ne može se osloniti na prednju nogu, jedva hoda

1
Radiosarajevo.ba
Apel nadležnima: Na Visočici povrijeđen divlji konj, ne može se osloniti na prednju nogu, jedva hoda
Foto: Facebook / Divlji konj

Predstavnici Fondacije "Second" jučer su primijetili povrijeđenog divljeg konja u blizini nekropole stećaka Poljice, lokalitet Veliko Jezero na Visočici.

"Konj ne može da se osloni na prednju lijevu nogu. Otečena mu je. Jedva skače na tri noge i bezuspješno pokušava stići krdo. Kad se približi, jedan od pastuha ga napadne i otjera", objavila je na svom Facebook profilu Belma Mujezinović, direktorica Fondacije "Second", tražeći pomoć nadležnih.

Slučaj je prijavljen Veterinarskoj inspekciji Kantona Sarajevo, Policijskoj upravi Trnovo i Gorskoj službi spašavanja Sarajevo.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Krdo konja nalazi na terenu nepristupačnom motornim vozilima.

Predstavnici Fondacije "Second" jučer su primijetili povrijeđenog divljeg konja u blizini nekropole stećaka Poljice, lokalitet Veliko Jezero na Visočici. - Konj ne može da se osloni na prednju lijevu nogu. Otečena mu je. Jedva skače na tri noge i bezuspješno pokušava stići krdo. Kad se približi, jedan od pastuha ga napadne i otjera - objavila je na svom Facebook profilu Belma Mujezinović, direktorica Fondacije "Second", tražeći pomoć nadležnih. Slučaj je prijavljen Veterinarskoj inspekciji Kantona Sarajevo, Policijskoj upravi Trnovo i Gorskoj službi spašavanja Sarajevo, s obzirom da se krdo konja nalazi na terenu nepristupačnom motornim vozilima. Uskoro više informacija.

Posted by Foundation Second on Monday, June 19, 2023

Predstavnici Fondacije "Second" jučer su primijetili povrijeđenog divljeg konja u blizini nekropole stećaka Poljice, lokalitet Veliko Jezero na Visočici

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije