Helikopteri Oružanih snaga BiH lete u Zavidoviće i Kladanj: Stiže pomoć u gašenju požara

0
Radiosarajevo.ba

Odmah po prijemu zahtjeva i odobrenju Predsjedništva Bosne i Hercegovine, helikopter Oružanih snaga BiH tipa UH-1H-II Huey 2 u nedjelju poslijepodne, 25. augusta 2024. godine angažovan je na gašenju požara kod Zavidovića.

Angažman helikoptera Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane OS BiH kod Zavidovića se nastavlјa i danas, 26. augusta. Još jedan helikopter OS BiH danas se uklјučuje u gašenje požara kod Konjuha, u općini Kladanj.

Ovoga ljeta, helikopteri OS BiH su angažovani na gašenju više od 10 požara otvorenih prostora na područjima Bugojna, Drvara, Mostara, Žepča, Foče, Kaknja i Konjica. Tokom jula i augusta, na gašenjima požara iz zraka helikopteri OS BiH ostvarili više od 70 sati naleta, te sa 317 zahvata vedrom na požare izbacili 283.500 litara vode.

Određen pritvor Nerminu Demiroviću, bivšem direktoru Sarajevo-šuma

"U toku ove požarne sezone, gašenje svih požara u našoj zemlji je 98 posto je zasluga helikopterskih posada Oružanih snaga BiH. Oni su heroji i ponos Bosne i Hercegovine", rekao je tim povodom ministar obrane BiH Zukan Helez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak