HDZ prozvao Ramu Isaka: Oduzimanjem nadležnosti skreće pozornost sa hapšenja

11
Radiosarajevo.ba
HDZ prozvao Ramu Isaka: Oduzimanjem nadležnosti skreće pozornost sa hapšenja

Klub HDZ-a u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine imao je dosta zamjerki na izlaganje Ministra unutrašnjih poslova FBiH Rame Isaka te poslao brojne poruke ministru.

Ministru su spočitali da je centralizacijom MUP-a, pokušao skrenuti pažnju sa nedavnih hapšenja

"Umjesto preuzimanja odgovornosti, Isak se odlučio pričom u centraliziranju MUP-a i oduzimanju ustavnih nadležnosti federalnim jedinicama, skrenuti pozornost s hapšenja prvog čovjeka FUP-a te niza istaknutih policijskih čelnika u Federaciji BiH, uz nastavljanje prakse otimanja Hrvatima pozicije direktora FUP-a. Takvim trošenjem dragocjenog vremena i energije na politizaciju, izostaje posveta istragama u nizu slučajeva ozbiljnog narušavanja stanja sigurnosti u Federaciji BiH na koje nema njegovih reakcija kao ministra," navode iz HDZ-a.

Počeo koncert legendarnog pijaniste Ive Pogorelića u Narodnom pozorištu Sarajevo

Također smatraju da se umjesto politizacije, Isak trebao fokusirati na druge stvari.

Navodno vježbanje gađanja u kasarni povezano s radikalnim grupama u BiH?

"Trošenjem dragocjenog vremena i energije na politizaciju, izostaje posveta istragama u nizu slučajeva ozbiiljnog narušavanja stanja sigurnosti u Federaciji BiH na koje nema njegovih reakcija kao ministra. Među njima je i vježba gađanja u vojarni u Oružanih snaga BiH pokraj Mostara koju su izveli pripadnici vehabijskog pokreta", dodali su.

Zamjerili su ministru i što nije reagovao na izjave Ministra odbrane, kao i nedostatak reakcije na navodnu migrantsku prijetnju.

I dalje traje sjednica Parlamenta FBiH: Ramo Isak se osvrnuo na sigurnosnu situaciju

"Isak nije reagirao ni na nedavne skandalozne izjave ministra obrane BiH Zukana Heleza u Ahmićima o potrebi vojnog obučavanje djece i mladih te, zbog zločina pojedinaca koji su presuđeni, nazivanja cijelog naroda fašističkim. Također, nema ni saznanja o naoružanim migrantima iz Afganistana koji su se pokazali ozbiljnom prijetnjom sigurnosti svih stanovnika Federacije BiH", istaknuli su izaslanici HDZ BiH u Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH, te podcrtali da je ignorisanje sigurnosnih izazova posebno u ovom vremenu neprihvatljivo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak