Haris Memija: 'Jedna ulica u Sarajevu treba nositi ime dr. Paula Lowea'

9
Radiosarajevo.ba

Prijatelji, dugogodišnji saradnici, svjedoci opsade glavnog grada naše zemlje, Sarajlije, Bosanci i Hercegovci, brojni divni ljudi opraštaju se od Paul Lowea, Britanca rođenjem, Bosanca po svom izboru...

Posebno su tužnim vijestima iz Sjedinjenih Američkih Država potreseni sarajevski fotoreporteri, s kojima je sarađivao, koje je često pomagao, nesebično dijelio iskustva stjecana širom svijeta...

Jedan od njih je i Haris Memija, naš poznati fotograf, koji je umjetničku fotografiju izlagao u BiH i svijetu, a kao fotoreporter sarađivao s brojnim domaćim i stranim medijima.

Maloljetnik osumnjičen za 49 lažnih dojava o bombama u Sarajevu smješten u popravni dom

Smrt Paul Lowea me je šokirala. Još uvijek ne mogu da procesuiram to kao činjenicu, sve mislim da sanjam ružan san. Smatrao sam ga više od prijatelja i kolege. Bio mi je kao i brat i mentor. Uvijek mi se odazvao, pomogao mi je u svemu. Mislim da svi koji su sarađivali s Paulom, isto mogu potvrditi. Znam da je bio krasan suprug i otac. Davao je sebe svima maksimalno, a ne sjećam se da je ikad za sebe bilo šta tražio“, kazao je Memija u izjavi za portal Radiosarajevo.ba.

„Nije samo Sarajevo izgubilo, cijeli svijet je izgubio borca za istinu, naučnika i darežljivog čovjeka. Ljudinu! U najmanju ruku, dr. Paul Lowe zaslužuje da nazovemo jednu sarajevsku ulicu po njemu.  Allah rahmetile njegovoj čistoj i dobroj duši, a familiji i prijateljima sabura, da podnesu bol njegovog preranog odlaska na Bolji svijet!“, istakao je Memija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak