Evropski parlament glasao za uvođenje sankcija Miloradu Dodiku

13
Radiosarajevo.ba
Evropski parlament glasao za uvođenje sankcija Miloradu Dodiku

Europski parlament usvojio je amandman koji poziva na sankcije članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Amandman su podnijeli zastupnici Pedro Marques, Tonino Picula i Thijs Reuten, a za njega su glasala 504 zastupnika u Europskom parlamentu. Protiv su glasala 93 zastupnika, a 72 su bila suzdržana. 

EU oštro osuđuje neustavne, secesionističke poteze vlasti RS koje imaju cilj kreiranja paralelnih institucija za lijekove i medicinska sredstva, oporezivanje, pravosuđe, odbranu, i bezbjednost koje bi na taj način oslabile državne strukture Bosne i Hercegovine te postale egzistencijalna prijetnja državnom jedinstvu i teritorijalnom integritetu.

Duraković objavio video sa slavlja: 'Oj Ćamile nisi više glavni, pobedio narod pravoslavni'

EU osuđuje štetnu ulogu regionalnih aktera i ruskih vanjskih smetnji te poziva Vijeće da nametne ciljane sankcije Miloradu Dodiku i njegovim saradnicima zbog njegovih koruptivnih radnji, kontinuirane destabilizacije zemlje i podrivanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH”, navodi se u objavi na Twitteru zastupnika Thijs Reutena.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak