Elmedin Konaković: 'Dodik ide na sud i šuti, to je dokaz koliko smo ojačali institucije'

14
Radiosarajevo.ba
Elmedin Konaković: 'Dodik ide na sud i šuti, to je dokaz koliko smo ojačali institucije'

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković, u sklopu kampanje za Lokalne izbore, posjetio je Hercegovačko-neretvanski kanton. Konaković je, osim stranačkih aktivnosti, posjetio i kompaniju namjenske industrije IGMAN d.d. Konjic, saopćili su iz stranke Narod i Pravda.

Riječ je o prvoj zvaničnoj posjeti ministra vanjskih poslova kompaniji koja je lider u proizvodnji malokalibarske municije sa 1.430 zaposlenih i godišnjim prihodima od oko 160 miliona KM. U okviru posjete razgovarao je sa novoizabranim rukovodstvom, između ostalog, o izazovima sa kojima se fabrika susreće u poslovanju, o stanju koje su zatekli, te o planovima koje planiraju sprovesti kako bi unaprijedili kompaniju.

"Ministarstvo na čijem sam čelu će u punom kapacitetu koristiti svoje nadležnosti kako bi, kroz angažiraniji diplomatski pristup, kompaniji od državnog interesa olakšavali poslovanje na ciljanim tržištima" izjavio je tokom posjete ministar Elmedin Konaković.

Ponovo na sceni: Fikret Libovac i njegova izložba 'Pred granapom'

Nakon posjete Igmanu, ministar je posjetio kancelariju Naroda i Pravde u Konjicu, te sa kandidatima razgovarao o pripremama za lokalne izbore. "Ljudima moramo predstaviti jasne planove i programe koje smo pripremili za unapređenje lokalne zajednice, a uz timski i predan rad, vjerujem da rezultat neće izostati", kazao je Konaković. Konakovića je u Čapljini dočekao predsjednik Općinskog vijeća Čapljina te kandidati Naroda i Pravde na predstojećim izborima.

Nakon kratke šetnje i razgovora sa kandidatima uputili su se u Opličiće gdje se Konaković sastao sa poljoprivrednicima tog mjesta. Nakon sastanka sa poljoprivrednicima na putu za Mostar delegacija je proučila fatihu i odala počast kod spomenika civilnim žrtvama rata na Bivoljem Brdu.

"Evropska unija nam je otvorila svoja vrata. Imamo priliku da svoje tržište koje je malo i slabo integrišemo u evropsko. To je ogromna šansa da dođu investitori, da se uloži novac u BiH. Nema druge opcije nego da se sjedi, razgovora i dogovora. Da se usvoji bilo koji zakon, moraju se složiti svi jer svi koji rade protiv toga direktno uništavaju Bosnu i Hercegovinu.

Evropski zvaničnici kažu da smo više uradili za jednu godinu nego proteklih deset, osvojili smo 16 zakona od toga sedam evropskih, došli na vrata Evropske unije. Sjedim s ljudima koji negiraju genocid, s kojim sam se pucao u ratu, ali šta da radimo?! Da se s njim tučem i svađam, a djeca nam odoše. Mi ne damo ništa na štetu države, ovo su lagali i petljali. Ustavni sud je zaštićen, državna imovina također, bolje danas stoji država nego prije godinu dana barem tri puta. Dodik ide na sud, šuti, sankcionirani su svi u RS-u.

Amerikanci su mu dali priliku, i ja sam išao u Banja Luku, ali kada je prešao liniju, mi smo se odmakli. Dodik se polahko zakopava u rupu. Oni gube od države 3:0, svi oni koji je ne vole, jer institucije štite državu. HDZ BiH je imao više pozicija u Vladi FBiH nego SDA, to je tako bilo, Trojka danas ima deset ministarstava, a HDZ pet. Gdje im je matematika? Treba razbiti njihove laži, zovem ih na televiziju, Bakira i Komšića ali ne smiju", kazao je Konaković.

Treba napomenuti da je Konaković najavio posjetu ministra poljoprivrede FBIH i ministra izbjeglica i raseljenih lica gdje će građani imati priliku postaviti sve probleme na sto i dobiti konkretne odgovore o grani koja najviše zanima ovaj kraj, a to je poljoprivreda.

U Mostaru Konaković se sastao sa članovima i kandidatima Naroda i Pravde koji u ovom gradu izlaze na izbore za Gradsko vijeće Grada Mostara", saopći su iz stranke Narod i Pravda.

Inače, predizborna kampanja za lokalne izbore koji se održavaju u BiH počela je 6. septembra i trajat će mjesec dana - izbori se održavaju 6. oktobra, a sve o izborima možete pratiti OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak