Dva maloljetnika koji su dojavljivali bombe u školama u Sarajevu predati u nadležnost Tužilaštva KS

3
Radiosarajevo.ba
Dva maloljetnika koji su dojavljivali bombe u školama u Sarajevu predati u nadležnost Tužilaštva KS

Još dva maloljetnika su u srijedu, 16. oktobra, predata u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo. Informaciju je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić. 

"Još dva maloljetnika su sinoć predata u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo. Na zadržavanju su i u toku dana bit će donesena tužilačka odluka o daljim mjerama prema osumnjičenima.

Istovremeno, čekamo Rješenje suda o prvom maloljetniku kojem je predložen pritvor", potvrdila je Azra Bavčić.

Radiosarajevo.ba u Briselu: Mark Rutte o secesionističkim tenzijama u BiH, stiže Volodimir Zelenski

Podsjetimo, posljednjih nekoliko dana u brojnim školama u KS dojavljivane su bombe, ali KDZ pregledima je svaki put ustanovljeno da su bile lažne.

Maloljetnici su uhapšeni zbog lažnih dojava o bombama i predati su u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode.

I jutros stigle dojave o postavljenim bombama u školama u Sarajevu

Policija je obavila informativni razgovor sa maloljetnicima kako bi se nastavila aktivna i efikasna potraga za ostalim počiniteljima koji već danima ne prestaju da uznemiravaju djecu, roditelje, školske uposlenike i širu javnost.

Sve policijske službe i agencije u državi rade na rasvjetljavanju ovih slučajeva. Bit će poznato više informacija nakon što Tužilaštvo završi sve zakonom predviđene procedure u vezi ova dva maloljetnika.

U srijedu, 16. oktobra, MUP KS je izdao saopćenje da su uhapšene dvije osobe odgovorne za slanje dojava o bombama.

Najnovija informacija sarajevske policije: Zbog dojava o bombama uhapšena još dva maloljetnika

"Jednog maloljetnika zbog osnova sumnje da je lažno dojavljivao postojanje eksplozivnih naprava u školama (Ugrožavanje sigurnosti u vezi sa Lažnim prijavljivanjem), dok za drugog maloljetnika postoji osnov sumnje da je znao za izvršenje ovog krivičnog djela i da je pružio pomoć učiniocu (Neprijavljivanje krivičnog djela i Pomoć učiniocu nakon učinjenog krivičnog djela).

Ova dva maloljetnika su na kriminalističkoj obradi. Dva maloljetnika koja su slobode lišena prethodne noći, predati su u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo", naveli su iz MUP-a KS

O prošlim dojavama bombi pročitajte više na portalu Radiosarajevo.ba na linkovima OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak