Najnovija informacija sarajevske policije: Zbog dojava o bombama uhapšena još dva maloljetnika

5
Radiosarajevo.ba
Najnovija informacija sarajevske policije: Zbog dojava o bombama uhapšena još dva maloljetnika
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / MUP KS/Ilustracija

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS u srijedu, 16. oktobra, su slobode lišili još dva maloljetnika, saopćili su iz MUP-a KS.

Jednog zbog osnova sumnje da je lažno dojavljivao postojanje eksplozivnih naprava u školama (Ugrožavanje sigurnosti u vezi sa Lažnim prijavljivanjem), dok za drugog maloljetnika postoji osnov sumnje da je znao za izvršenje ovog krivičnog djela i da je pružio pomoć učiniocu (Neprijavljivanje krivičnog djela i Pomoć učiniocu nakon učinjenog krivičnog djela).

Ova dva maloljetnika su na kriminalističkoj obradi. Dva maloljetnika koja su slobode lišena prethodne noći, predati su u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Azem Vllasi: 'Teško Bosni koja mora slušati Dodika, čudi me šutnja zvaničnog Sarajeva'

Azem Vllasi: 'Teško Bosni koja mora slušati Dodika, čudi me šutnja zvaničnog Sarajeva'

U službenim prostorijama Uprave policije, tokom današnjeg dana još četiri maloljetnika su ispitana u svojstvu osumnjičenih za krivična djela Ugrožavanje sigurnosti u vezi sa Lažnim prijavljivanjem. Istovremeno, dva su maloljetnika saslušana u svojstvu svjedoka.

Zajednički tim koji djeluje pod rukovodstvom Kantonalnog tužilaštva KS, a koji čine policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i Federalne upravo policije, nastavlja intenzivan rad na identifikovanju i lociranju svih osoba koje su u prethodnom periodu činile navedena krivična djela i onih koji su za njih znali i istima na različite načine pomagali", saopćili su iz MUP-a KS. 

Podsjetimo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo noćas su, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, slobode lišili dva maloljetnika za koje postoji osnov sumnje da su tokom jučerašnjeg dana, ali i ranije, lažno dojavili postojanje eksplozivne naprave u srednjim školama i drugim objektima na području Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije