Meteorolozi objavili prognozu za BiH do kraja oktobra: Evo kada nas očekuje promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu za BiH do kraja oktobra: Evo kada nas očekuje promjena vremena

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je dugoročnu vremensku prognozu do kraja ovog mjeseca.

Nastavlja se do vikenda iznadprosječna toplina kao i južno strujanje vazduha. Tokom sedmice izražena će biti promjenjiva naoblačenja, više u Bosni u odnosu na područja Hercegovine.

Kiša u manjim količinama će u četvrtak u večernjim satima biti samo ponegdje. U petak i prvog dana vikenda izgledna je kiša u većem dijelu zemlje. Veća količina padavina predviđa se u južnim područjima.

Održana konferencija "Sarajevo poslovni dijalog BiH - Malezija"

"Minimalne temperature vazduha u narednim danima variraće između 7°C i 11°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 15°C. Najviše dnevne temperature uglavnom između 15°C do 21°C.

Stabilnost vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini prema raspoloživim prognoznim modelima bit će u periodu od 22. do 28. oktobra. Preovladavat će promjenjivo oblačno i djelimično sunčano ali i svježije u odnosu na prethodni period.

Poznati meteorolog najavio pogoršanje vremena: Prvi snijeg mogao bi nas iznenaditi uskoro

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 5°C i 10°C, u Hercegovini do 13°C. Najviša dnevna temperatura od 11°C do 16°C, jugu zemlje do 19°C, saopšteno je iz FHMZ BiH.

Kakvo će vrijeme biti do petka pročitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak