Objavljena najnovija prognoza koju čeka cijela Bosna i Hercegovina: Evo šta se očekuje u četiri dana

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena najnovija prognoza koju čeka cijela Bosna i Hercegovina: Evo šta se očekuje u četiri dana
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša / Sarajevo

U Bosni i Hercegovini u srijedu, 9. oktobra, očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena na istoku Hercegovine, zapadnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Livno, Sokolac 14; Bugojno, Drvar, Jajce, Zvornik 15; Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica, Zenica 16; Sarajevo 17; Doboj, Mostar, Trebinje, Tuzla 18; Bihać 19; Neum 21; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 937 hPa, za 7 hPa je niži od normalog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji prije podne preovladavati pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje. Prije podne slaba kiša ili jači lokalni pljuskovi u centralnim, istočnim, jugozapadnim područjima Bosne i većem dijelu Hercegovine. Poslije podne lokalno slab pljusak je moguć ponegdje na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 18 do 24, lokalno na jugu i sjeveru zemlje do 26 °C.

Oglasio se i Milorad Dodik: "Namješteni sudski proces vodi direktno Bakir Izetbegović"

Oglasio se i Milorad Dodik: "Namješteni sudski proces vodi direktno Bakir Izetbegović"

U Sarajevu prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme povremeno sa kišom ili jačim lokalnim pljuskom. Poslije podne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Dnevna temperatura zraka oko 21 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika će, usljed nestabilnog vremena praćenog južinom, biti lošija u prvom dijelu dana, potom će se postepeno popravljati. Moguće su poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih bolova, koje će se djelimično umanjiti, izraženije sa noćnim satima. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

Objavljena je prognoza do subote:

U četvratk 10. 10. 2024., u većem dijelu zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. U večernjim satima porast naoblake što u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne može usloviti kišu, a u noći na petak širom zemlje. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27°C.

Kao da se nebo otvorilo nad BiH: Meteorolozi najavljuju jaču kišu, evo kada će biti najgore

Kao da se nebo otvorilo nad BiH: Meteorolozi najavljuju jaču kišu, evo kada će biti najgore

U petak 11. 10. 2024., pretežno oblčano vrijeme. U jutarnjim satima kiša i pljuskovi se očekuju širom zemlje. U ostatku dana padavine uglavnom u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Očekivana količina padavina na sjeveru i istoku Hercegovini od 20 do 40, u centralnim i istočnim područjima Bosne od 10 do 20, lokalno do 25, a u ostalim područjima do 5 l/m2. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 °C.

U subotu 9. 10. 2024., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije