Drugi put sa falsifikovanom vozačkom dozvolom pokušao preći granicu

Anadolija
Drugi put sa falsifikovanom vozačkom dozvolom pokušao preći granicu
Službenici Jedinice granične policije Hum lišili su slobode M. K. (1972.), državljanina Bosne i Hercegovine.

Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo potragu zbog krivičnog djela “teška krađa“. Osoba je kontrolirana na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum. M. K. je predat službenicima Sudske policije Goražde.

Iz Granične policije BiH navode kako su službenici Jedinice granične policije Bijeljina prilikom izlaska iz BiH na MGP Rača otkrili su falsifikovanu vozačku dozvolu Italije. Naime, pregledom ličnog prtljaga I. A. (1979.), državljanina Makedonije, pronađena je spomenuta vozačka dozvola koja je privremeno oduzeta.

O događaju je obaviješteno Okružno tužilaštvo Bijeljina po čijem će nalogu protiv I. A. biti dostavljen izvještaj zbog krivičnog djela ”falsifikovanje isprave“. Podsjećamo da su kod iste osobe službenici JGP Bijeljina 19. jula 2016. godine također otkrili falsifikovanu vozačku dozvolu Italije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak