Druga škola tranzicione pravde u Bosni i Hercegovini

0
Promotivni tekst
Druga škola tranzicione pravde u Bosni i Hercegovini

Udruženje "PRAVNIK" u saradnji sa partnerima, organizuje potpuno novu vrstu edukacije o tranzicionoj pravdi za mlade osobe kroz 2. Školu tranzicione pravde na temu "Uloga tranzicijske pravde u obnovi ljudskih prava i vladavine prava u postkonfliktinim društvima" u periodu 18. – 24. februar 2022. godine u Sarajevu.

Ciljevi škole su:

  • Osnažiti buduće donosioce odluka da uspostave vladavinu prava i sistem ljudskih prava u zemljama u tranziciji.
  • Proširiti teorijske i praktične vještine učesnika o tranzicionoj pravdi
  • Utjecati na promjene u našoj zemlji prema održivosti vladavine prava i poštivanju ljudskih prava.

Program omogućava prijave do 25 mladih osoba ne starijih od 30 godina iz Bosne i Hercegovine koji su studenti dodiplomskih, postdiplomskih i doktorskih studija prava i srodnih disciplina, mladi stručnjaci zaposleni u različitim institucijama ili nevladinim organizacijama koje zanima tema tranzicione pravde. Sva predavanja će biti na jednom od službenih jezika koji su u upotrebi u Bosni i Hercegovini. Prevoz i smještaj za sve izabrane učesnike Škole je obezbijeđen od strane organizatora.

Novi nemiri: Deseci uhapšeni tokom protesta u američkim kampusima

Poziv za prijavu na ovaj program otvoren je od 20. decembra 2021. godine do 20. januara 2022. godine. Prijavni obrazac je dostupan na na našoj web stranici pravnik-online.info u online formi, a prijavu treba poslati najkasnije do 23:59 sati 20. januara 2022. godine putem on-line prijavnog obrasca. Samo prijave poslane na jednom od službenih jezika u BiH bit će uzete u razmatranje. Uspješni kandidati bit će obaviješteni do 25. januara 2022. godine.

Konačna odluka o organizaciji i formatu Druge Škole tranzicione pravde u Bosni i Hercegovini i učešću budućih polaznika ovisit će o statusu COVID19 mjera u Bosni i Hercegovini, te ćemo izabrane učesnike o svemu blagovremeno obavještavati. Organizatori su posvećeni tome da se Druga Škola tranzicione pravde u Bosni i Hercegovini organizuje na najbolji i najsigurniji mogući način.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak