Dramatični snimci s požarišta u ovom dijelu BiH: Građani i vatrogasci vode bitku protiv vatre

0
Radiosarajevo.ba
Dramatični snimci s požarišta u ovom dijelu BiH: Građani i vatrogasci vode bitku protiv vatre

Na području Općine Maglaj, vatrogasci, lokalno stanovništvo, radnici tamošnjih preduzeća, ali i helikopteri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine bore se protiv vatrene stihije.

Šumski požar proširio se na više područja, a lokalni mediji spekuliraju da je navodno izazvan paljenjem niskog rastinja kod jedne porodične kuće u Mjesnoj zajednici Radojčići. Požar su lokalizirali maglajski vatrogasci i radnici preduzeća "Šumarija" iz Maglaja, no vatra je i dalje tu - inače, požar je aktivan od ponedjeljka.

Večeras, 4. septembra, se oglasio i načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutagić koji je poručio:

Svečano otvoren most Hercegovina: Veliki infrastrukturni korak za Bosnu i Hercegovinu

"Još jedan težak dan je iza nas, a neizvjesna noć je pred nama. Molim sve građane da prate isključivo zvanične informacije. Aktivnosti na gašenju požara se nastavljaju, a helikopteri OSBiH će od ranog jutra ponovo biti angažovani. Zahvaljujem se svima koji su umjesto širenja panike na društvenim mrežama i samopromocije odlučili da daju svoj doprinos u zaštiti imovine, objekata i sigurnosti svih učesnika u gašenju i lokalizovanju požara. Vaša podrška i angažman su od neizmjerne važnosti. Trenutna situacija na požarištu u rejonu Ošava je zadovoljavajuća, dok se u rejonu Klanaca još uvijek djeluje na lokalizovanju požara, gdje će ujutro biti usmjerene i aktivnosti helikopterske podrške."

Lokalni mediji izvještavaju s požarišta u ovoj općini, a objavljeni su i prilično dramatični snimci:

Kuća je kasnije spašena, ali...:

Ovo su snimci od prije tri sata:

...a ovo od sinoć:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak