Dragan Mioković traži hitnu akciju i pita: Ko je odgovoran za praćenje obavezne vakcinacije djece?

5
Radiosarajevo.ba
Dragan Mioković traži hitnu akciju i pita: Ko je odgovoran za praćenje obavezne vakcinacije djece?

Dragan Mioković, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (Naša stranka), zatražio je hitnu akciju Federalnog ministarstva zdravstva na provedbi obavezne vakcinacije djece.

Mioković je uputio saopćenje za javnost povodom današnjeg proglašenja epidemije morbila u Zeničko-dobojskom kantonu, a nakon što je početkom godine epidemija proglašena i u Kantonu Sarajevu, te sve češćih smrtnih slučajeva.

Mioković je pozvao Federalno ministarstvo zdravstva i resornog ministra Nediljka Rimca na hitnu akciju:

Engleski grad u plamenu: U velikim neredima napadnuta policija i zapaljen autobus

"Očigledno je da mnogo roditelja ne vakciniše djecu, što je začuđujuće s obzirom na zakonsku obavezu koju imaju i sankcije koje iz nje proističu.

Zato sad javno tražim, a u ponedjeljak ću zatražiti i službeno od resornog federalnog ministra Rimca da informiše Predstavnički dom, ali i javnost o tome čija je odgovornost praćenje poštivanja obavezne vakcinacije djece i da sa federalnog nivoa izvrši pritisak na kantone da se ta kontrola i sankcionisanje neodgovornih roditelja pojača."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak