Dom naroda PFBiH: Enes Peštek pokrenuo inicijativu za nagrađivanje vrhunskih sportista

0
N. Ž.

Na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, delegat Enes Peštek (Stranka za BiH) je pokrenuo inicijativu za novčane nagrade vrhunskih sportista. 

Kako je Enes Peštek rekao u izjavi za portal Radiosarajevo.ba, ova inicijativa se tiče jednog takmičenja specifično. 

"Pokrenuo sam poslaničku inicijativu da se Evropske igre uvrste u Uredbu o nagrađivanju vrhunskih sportista - reprezentativaca i stručnih radnika u sportu (trener)", rekao je Peštek, te otkrio kolike bi te nagrade trebale biti. 

Počeo spektakl u Sarajevu: Brega i Tifa pozdravili publiku u Domu mladih

"Za bronzanu medalju bi se dala nagrada od 10 hiljada KM, za srebro 15 hiljada KM, a za najviše mjesto na podiju predviđena je brojka od 20 hiljada KM", dodaje Peštek. 

On je također pojasnio šta je tačno ovo takmičenje. 

Foto: Radiosarajevo.ba: Inicijativa delegata Enesa Pešteka

"Evropske igre su takmičenje vrhunskih sportista-reprezentativaca koje su osnovali evropski olimpijski komiteti u Rimu 2012.g. Od 2015. godine Evropske igre se održavaju svake četiri godine.

O kakvom se kvalitetu i takmičenju radi govori podatak da je na prvim evropskim igrama u Bakuu nastupilo 5898 sportaša", rekao je Peštek te za kraj dodao:

"Nažalost, u našoj državi do danas ovo prestižno takmičenje nije bilo uvršteno da nagrađuje naše reprezentativce koji osvoje jednu od medalja."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak