Dodiku stigao hladan tuš iz Beograda: Neće se obratiti na sjednici Skupštine Srbije

5
Radiosarajevo.ba
Dodiku stigao hladan tuš iz Beograda: Neće se obratiti na sjednici Skupštine Srbije

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik priznao je da je njegovo obraćanje na sjednici Skupštine Srbije prologirano za posebno zasjedanje. 

Milorad Dodik je rekao da se u vezi sa Deklaracijom sa Svesrpskog sabora trebalo da se obrati na posebnoj sjednici Skupštine Srbije, ali da je u toku vanredna sjednica na kojoj nije predviđeno obraćanje stranaca, tako da je njegovo obraćanje prolongirano za jesenje zasjedanje.

Prema njegovim riječima, to je dogovoreno tokom razgovora u srijedu, 24. jula, sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Potvrđeno: Admir Arnautović Šmrk predat u Tužilaštvo KS

Protekklih dana iz Banje Luke su dolazile informacije da će se Dodik pojaviti na sjednici Skupštoine Srbije te govoriti o situaciji u bh. entitetu RS, kao i sa procjenom stanja i kretanja u BiH.

Dodik je za ATV rekao da je deklaracija u stvari finale i da je najvažnije da postoji i da nije ostala na deklarativnom nivou.

Prvo je javio Milorad Dodik, pa onda njegov savjetnik: Pogledajte kakvu je poruku uputio prvaku BiH

Kazao je da je svako ministarstvo zaduženo da prepozna odgovornost iz deklaracije, a rezultat toga će biti jedan ozbiljan pristup.

"Za RS od velikog je značaja snaga Srbije i napor predsjednika Vučića čija je uloga nezamjenjiva", kazao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak