Dodik potvrdio da je dobio poziv za saslušanje

Radiosarajevo.ba
Dodik potvrdio da je dobio poziv za saslušanje
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je na Palama da je jutros dobio poziv za saslušanje od Tužilaštva BiH zbog održavanja referenduma o Danu Republike Srpske.

Predsjednik Dodik je ponovio da će se odazvati pozivu i da je spreman da da izjavu Tužilaštvu BiH, ali u nekoj od pravosudnih institucija Srpske.

Ponovo je istaknuo da u Sarajevo neće ići, prenosi RTRS.

Dodik je prethodno kazao da je ta pravosudna institucija, kao i Sud BiH, neustavna, da je osnova za poziv koji mu je upućen na saslušanje u Tužilaštvo BiH neosnovana, te da je to "farsa".

Smatra da iza svega stoje "sarajevski političari", a kritizirajući izjavu Izetbegovića da će završiti kao Gadafi, najavio je mogućnost da njegovi advokati pokrenu i tužbu.

"Neću otići u federalno Sarajevo, ali sam spreman da bilo gdje u RS-u dam izjavu. U Sarajevo siguro neću ići", kazao je Dodik na vanrednoj pres-konferenciji u Banjoj Luci, navodeći da neće da ugrožava život odlaskom u Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak