Dodik otkrio šta je rekao Džaferoviću zbog inicijative za promjenu naziva RS

Radiosarajevo.ba
Dodik otkrio šta je rekao Džaferoviću zbog inicijative za promjenu naziva RS

Rekao sam Džaferoviću “Šta radiš, jeste li svjesni da pokrećete procese koje vama ne idu na ruku”, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik gostujući u večerašnjem izdanju emisije Pressing na N1.

“On tvrdi da je to nešto pravno. Ja stvarno mislim da je to nepotrebno, da to bitno uslovljava odnose i još uvijek vjerujem da se to neće desiti. To je podgrijalo samo vatru u BiH”, istakao je Dodik.

Na pitanje da li doživio išta loše u Sarajevu, Dodik je odgovorio da “ranije kada sam dolazio u Sarajevo, kada sam izlazio iz auta neki su mi pogrdnim riječima dobacili, uzvratio sam im”.

“Sarajevo pripada Sarajlijama, kao što Banjaluka pripada nama u tom nekom intimnom smislu. Sad je ova politika napravila da je problem ako komunicirate sa Miloradom Dodikom”, poručio je Dodik.

Dodao je da boravi u Istočnom Sarajevu, te da tamo ima i smještaj i kancelariju.

“Ne zadržavam se mnogo, ne hodam po javnim objektima”, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Na šaljivo pitanje “Kako je u ‘Teheranu’, Dodik je kazao da je čuo da u Teheranu ima manje džamija nego ovdje.

“Nemam ništa protiv džamije, samo su upoređivali i tako rekli. Po nekoj klasifikaciji koju sam ja čuo mlađe raje, kada sam se vraćao iz Sarajeva i pitali me gdje sam bio, oni kažu ‘u Teheranu’. Ne vidim da neko treba da razumije da je to nešto loše ili nezgrapno poređenje. Ja mislim da konfiguracija i konstitucija odnosa u Sarajevu ne ide u prilog neke normalizacije života. Sarajevo nije moj grad. Da bi nešto bilo moje, moram to nešto unutra da osjećam”, naglasio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak